B92 saznaje: Svi kamioni sa Jarinja se vraćaju

Izvor: B92, 22.Nov.2018, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92 saznaje: Svi kamioni sa Jarinja se vraćaju

Jarinje/Priština -- Svi kamioni koji prevoze srpsku robu vraćaju se sa administrativnog prelaza Jrinje, saznaje B92.

Na tom administrativnom prelazu evidentna je dugačka kolona kamiona i automobila.

Carina Kosova je od uvođenja taksi od 100 odsto vratila 20 kamiona sa robom iz Srbije i iz BiH, saopštio je danas portparol Carine Kosova Adriatik Staviljeci.

On je rekao da je odluka vlade o uvođenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takse od 100 odsto za robu iz Srbije i BiH počela da se u potpunosti primenjuje od juče i da je od juče uočeno smanjenje količine robe koja dolazi na Kosovo.

Vlada Kosova je juče donela odluku o povećanju taksi za robu iz Srbije i BiH sa deset na 100 odsto.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

B92: Svi kamioni sa Jarinja se vraćaju

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2018

Svi kamioni koji prevoze srpsku robu vraćaju se sa administrativnog prelaza Jarinje, saznaje B92...Na tom administrativnom prelazu evidentna je dugačka kolona kamiona i automobila...- Carina Kosova je od uvođenja taksi od 100 odsto vratila 20 kamiona sa robom iz Srbije i iz BiH - saopštio je danas...

Nastavak na Vesti-online.com...

Kosovski eksperti: Takse nam ne štete, gubitak za Srbiju

Izvor: N1 televizija, 22.Nov.2018

Iz Prištine stižu najave da promene odluke o povećanju taksi neće biti i da na Kosovu ima dovoljno domaće robe - da se može bez one koja dolazi iz Srbije ili Bosne i Hercegovine...Izvor: N1..Dan nakon povećanja takse na uvoz robe iz Srbije iz carine Kosova kažu da je "uvoz proizvoda iz Srbije...

Nastavak na N1 televizija...

Šarović: Mere kosovske vlade diskriminatorske, ugrožen SSP

Izvor: RTS, 23.Nov.2018, 11:22

. Takse od 100 odsto onemogućile su i trgovinu poslodavcima iz BiH, koji na Kosovo izvoze robu u vrednosti preko 80 miliona evra. Ovom merom posebno je pogođena železara, ali i prehrambeni proizvodi. Neki od kamiona sa robom iz Bosne vraćeni su sa granice. Vlasti u BiH traže reakciju Brisela.

Nastavak na RTS...

Štrahe: Carine su bezobrazluk, Kosovo da povuče odluku

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Nov.2018

BEČ- Austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe oštro je danas osudio prištinske vlasti zbog uvođenja carine od 100 odsto na srpsku robu

Nastavak na Nezavisne Novine...

Na Jarinju kolona, kamioni iz Srbije se vraćaju

Izvor: B92, 23.Nov.2018

Jarinje -- Na administrativnom prelazu Jarinje danas je slična situacija kao i juče...Kamionima sa srpskom robom nije zabranjen prolaz, ali oni jednostavno ne prolaze jer moraju da plate taksu od 100 odsto...Kako navode, to se apsolutno ne isplati.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.