Zvao dužnika - dobio Palmu

Izvor: Glas javnosti, 16.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvao dužnika - dobio Palmu

JAGODINA - Opštinski sud u Jagodini zakazao je za 1. septembar nastavak glavnog pretresa Srđanu Stepanoviću (34), kome se stavlja na teret da je u dva navrata, od maja, upućivao preteće telefonske pozive gradonačelniku Jagodine Draganu Markoviću Palmi, javio je juče Tanjug. Pretres Stepanoviću, inače zetu bivšeg dugogodišnjeg predsednika opštine Svilajnac Dobrivoja Budimirovića Bidže, prekinut je u četvrtak na zahtev sudskog veštaka.

Pred Većem opštinskog suda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kome predsedava predsednik suda Danijela Obradović, Stepanović je prekjuče negirao da je upućivao pretnje Markoviću, navodeći da „za to nije imao razloga“.

On je rekao da je zvao Predraga Pešića iz Beograda, koji mu je dugovao 22.000 dinara, i „jednostavno, pogrešio sam jednu cifru, ali nisam znao da sam zvao Markovića sve dok po mene nije došla policija“.

Sudski veštak Dejan Nikolić na sudu je rekao da nije moguće utvrditi da li je Stepanović pozivao Markovića „zato što listinzi nisu kompletni“. Nikolić je predložio, a sud prihvatio, da se pribave listinzi svih odlazećih poziva sa Stepanovićevog telefona i svih kartica.

Dragan Marković Palma ostao je pri stavu da mu je Stepanović pretio i izjavio da su preteći pozivi počeli da mu stižu od 11. maja, u vreme republičkih i lokalnih izbora.

„Pretpostavljam da su mi oni upućeni zato što sam bio inicijator proevropske vlade, a Stepanovićev tast Dobrivoje Budimirović Bidža je zastupnik neke druge političke opcije. To potvrđuje i sada izjavama po novinama da sam ja evropejac koji ne poznaje sitnu boraniju“, rekao je Marković.

Okružni sud u Jagodini odbio je žalbu Stepanovićevog branioca, advokata Miloša Vujisića, na odluku Opštinskog suda da se Stepanoviću produži pritvor na 30 dana „zbog osobitih okolnosti i činjenica da je oštećenom Markoviću i nakon 11. maja još pretio telefonom napadom na telesni integritet službenog lica u vršenju službene dužnosti“.

Stepanović je uhapšen 1. avgusta u 15.30 sati, a pritvor mu je određen 3. avgusta, podsetila je Taskovićeva i napomenula da se za „ovo krivično delo vodi skraćeni postupak, pošto je predviđena kazna zatvora do tri godine“.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.