Zlatna medalja za Palmu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2019, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna medalja za Palmu

Lideru Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću Palmi, koji predvodi delegaciju od 850 Jagodinaca u Beču, gradonačelnik austrijske prestonice Mihael Ludvig uručio je Zlatnu medalju Beča.

- Zahvaljujem vam se na svemu što radite za svoj narod kao i za odnose Beča i Srbije i Srbije i Austrije. Zbog svega toga dodeljujem vam počasnu zlatnu medalju grada Beča koja se retko dodeljuje. Za nas je kao i za vas veoma važna borba protiv bele kuge, jer je Beč grad koji brzo raste, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zbog pada nataliteta imamo probleme. Veoma rado sam prihvatio vaš poziv da dođem u Jagodinu i vrlo rado ću doći - rekao je Ludvig.

Marković je svom domaćinu poklonio plaketu grada Jagodine kao i medaljon sa grbovima Jagodine i Srbije.

- Ovaj grb grada Jagodine vam dajem da vodite računa o Srbima koji žive i rade u Beču. U Beču studira najviše naših studenata u Evropi, van Srbije. Mi smo trenutno u glavni grad Austrije doveli 850 ljudi i to je najveća delegacija ikada. Srbi koji žive i rade u Beču imaju najveću slobodu u Evropi. Zapazio sam da je u Beču odlično organizovano sve, pa i gradski prevoz.

Želim da vas informišem da je u Jagodini, gradu koji ima 80.000 stanovnika besplatan autobuski prevoz za sve građane. Toga nema u programu vaše Socijaldemokratske partije, ali to nisam patentirao i možete slobodno da koristite. Međutim, vas ne može niko u svetu da dostigne jer ste napravili 220.000 stanova za socijalno ugrožene stanovnike. Svaka vam čast, imate i odličan progam za borbu protiv bele kuge - kazao je Marković.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.