Život je dao za Srbiju! Odata počast heroju sa Košara Goranu Ostojiću

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2019, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život je dao za Srbiju! Odata počast heroju sa Košara Goranu Ostojiću

U Jagodini je danas održana komemorativna svečanost povodom pogibije komadanta 63. padobranske brigade Gorana Ostojića na Košarama u borbi sa albanskim teroristima.

Svečanost je održana na terenima osnovne škole, koja nosi ime Ostojica, a učestovali su padobranci 63. padobranske brigade Vojske Srbije, pripadnici specijalne vojne jedinice, karatisti Jagodine i Gornjeg Milanovca, izviđači...

Njih je pozdravio major 63. padobranske brogade Milovan Ilić, a svečanost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je počela polaganjem venaca na spomen bistu Ostojiću u holu škole i padobranskim skokovima.

Padobranci su nosili zastavu Srbije i zastavu 63. padobranske brigade, a specijalna jedinica Vojske je pred brojnom publikom izvela vežbu.

Potpukovnik Goran Ostojić, najbolji oficir mlade generacije VS, poginuo je 28. jula 1998. nedaleko od karaule "Košare". Rođen je 1962. godine u Bačkom Dobrom Polju kod Vrbasa. U Jagodini, gde mu i sada žive otac i brat, završio je osnovnu školu i Gimnaziju. Posle završene Vojne akademije raspoređen je u 63. padobransku brigadu Niš. Odlikovan je ordenom za hrabrost.

Prošle subote poštu su Ostojiću odali motoristi Srbije.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.