Ženi se Jovanča!

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2012, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženi se Jovanča!

JAGODINA - Medijski najpopularniji stanovnik Zoološkog vrta (ZOO) u Jagodini, muška žirafa Jovanča, dobio je ženku, čija će promocija biti u utorak, rečeno je danas u Informativnoj službi skupštine.

Posle završene sednici Skupštine grada, koja je zakazana za 10 sati, odbornici i novinari će posetiti zOO-vrt "Tigar", gde će im biti prestavljen novi stanovnik, žirafa ženka, izjavila je šef Informativne službe >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Tanja Timotijević.

Pre četiri dana u Italiji, gde je predvodio delegaciju privrednika, predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma najavio je dolazak žirafe i obećao "gala svadbu".

Direktor zoo-vrta u Beogradu Vuk Bojović, uz Markovića najzaslužniji za izgradnju ZOO vrta u Jagodini 2006. godine, tada jedinog južno od Beograda, otkrio je da se ženka zove Ema, da je stara između osam i devet godina i da je "dama u najboljim godinama".

Lane je samo od prodaje ulaznica ostvaren prihod u ZOO vrtu od 14.101.134 dinara, a za ovu godinu je planirano 14.500.000 dinara. Prihod od rada suvenirnice, butika, kafića, restorana, brze hrane i prodaje sladoleda u krugu ZOO, bio je 41.281.975 dinara.

ZOO u Jagodini ima oko 100 vrsta životinja sa oko 400 primeraka, neračunajući ptice i ribe, a najbrojnije posete, pojedinačne i grupne, su leti i krajam i početkom školske godine kada su najbrojnije đačke ekskurzije.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

SVADBA, SVADBA: Palma ženi Jovanču, doveo mu mladu Emu

Izvor: Kurir, 08.Okt.2012

Žirafa je stara između osam i devet godina i dama je u najboljim godinama..JAGODINA - Medijski najpopularniji stanovnik Zoološkog vrta (ZOO) u Jagodini, muška žirafa Jovanča, dobio je ženku, čija će promocija biti u utorak, rečeno je danas u Informativnoj službi skupštine...Posle završene...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.