Vratila se roda FOTO

Izvor: B92, 17.Mar.2019, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratila se roda FOTO

U gnezdo, na dimnjaku gradske Osnovne škole "Rada Miljković" u Jagodini, vratila se roda, kao nagoveštaj skorog proleća.

Došla je u petak i pozdravilo je je stotina učenika ove škole, izjavile su danas Tanjugu komšije.

"Kakva je to samo radost dobrodošlici bila, vriska, aplauzi, mahanje rukama i kaputima, celi razredi su bili u dvorištu da pozdrave rodu", kažu komšije.

Roda, u iščekivanju partnera, koristi današnji lep, sunčan i topao dan, da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uredi gnezdo slažući grančice, malo se doteruje, malo dremne, odleti negde nakratko pa se vrati, dodaju komšije.

Na dimnjaku ove škole rode se gnezde više od decenije, ove godine dimnjak ih je dočekao okrečen i uređen.

Prošle godine, ovde se izleglo četvoro mladih, a uvek se leglo jedno ili dvoje. Bio je to dobar predznak i za grad, u kome se rodilo stotinu dece više nego godinu dana ranije.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vratila se roda (FOTO)

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2019

U gnezdo, na dimnjaku gradske Osnovne škole "Rada Miljković" u Jagodini, vratila se roda, kao nagoveštaj skorog proleća...Došla je u petak i pozdravilo je je stotina učenika ove škole, izjavile su danas Tanjugu komšije...- Kakva je to samo radost dobrodošlici bila, vriska, aplauzi, mahanje rukama...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.