Viši sud: Ispravna privatizacija „Morave

Izvor: Press, 09.Dec.2010, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viši sud: Ispravna privatizacija „Morave"

Privatizacija Trgovinskog preduzeća „Morava" iz Jagodine ispravno je obavljena, zaključak je posle jušerašnje odluke Višeg suda u Jagodini da donese oslobađajuću presudu u slučaju trojice direktora Trgovinskog preduzeća „Morava" iz Jagodine. Njih je tužilaštvo teretilo da su umanjili vrednost imovine preduzeća pred privatizaciju. U obrazloženju oslobađajuće presude sudija Zoran Petrović rekao je da je sud utvrdio da su direktori >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u privatizacionoj dokumentaciji „prikazali imovinu preduzeća koja je bila sadržana u poslovnoj dokumentaciji preduzeća".- Nesporno je da je u toku sudskog postupka utvrđeno da su postojala određena neslaganja između podataka iz katastra i knjigovodstvene evidencije preduzeća. Međutim, optuženi su imali obavezu da prikažu samo podatke iz knjigovodstvene evidencije. U tok privatizacije bili su aktivno uključeni svi članovi upravnog odbora, kao i sindikati. Oni su imali mogućnost da ukažu na nepravilnosti i netačnost unesenih podataka, ali takvih primedbi nije bilo. Ni Agencija za privatizaciju nije našla nepravilnosti u toku tog postupka - kaže Petrović.
Direktore Stojana Canića (55), Dragišu Miloševića (64) i Dragišu Kodića (64), svi iz Jagodine, Tužilaštvo je teretilo da su zloupotrebili službeni položaj i da su unošenjem neistinitih podataka u privatizacionu dokumentaciju umanjili vrednost „Morave" pre privatizacije za više od 1.962.000 evra i 29.413.000 dinara, te kupcu 70 odsto akcija, Konzorcijumu „Radovanović", pribavili imovinsku korist, a na štetu preduzeća i manjinskih akcionara.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.