Vajar pravi novog voštanog Noleta, ovog puta na osnovu Đokovićeve fotografije

Izvor: Njuz.net, 16.Jun.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vajar pravi novog voštanog Noleta, ovog puta na osnovu Đokovićeve fotografije

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Prethodnu figuru vajar je radio na osnovu meča koji je gledao 2007.

JAGODINA, 16. jun 2012, (Njuz) - Vajar Svetomir Radović, čija je voštana figura Novaka Đokovića u jagodinskom muzeju izazvala podsmeh i brojne komentare, sprema se da napravi novu figuru i tvrdi da će je ovoga puta raditi na osnovu Đokovićeve fotografije.
Svetomir tvrdi da kod ove figure neće napraviti grešku jer sada konačno zna kako Nole stvarno izgleda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net <<
- Sam sam kriv što sam uopšte pristao da pravim Noletovu figuru po sećanju. Nisam bio najsigurniji kako izgleda jer ne pratim tenis. Video sam neki njegov meč par godina, čini mi se da je to bilo još 2007. godine, i bio sam ubeđen da sam ga dobro zapamtio jer mi svi kažu da imam fotografsko pamćenje – rekao je Radović.
- Da stvar bude gora pri vajanju mi je puno pomogao moj prijatelj Pera iz Paraćina za koga svi kažu da neodoljivo podseća na Đokovića, samo mi niko nije rekao da su mislili na Ljubišu Đokovića iz Ćuprije. Koristio sam ga kao živi model, po njemu sam uzimao mere, a na kraju se ispostavilo da ne samo što ne liče već je Pera i viši i stariji od Noleta – razočarano je konstatovao vajar.
Svetomir trenutno u ateljeu radi na novoj skulpturi najboljeg tenisera današnjice i kaže da je sada mogućnost svake greške apsolutno isključena, jer ima veliki broj Noletovih fotografija, kao i podatke o visini. Dodao je i da mu uopšte nije jasno zašto Đokovića svi zovu Nole kada na svim njegovim fotografijama lepo piše Srđan.
Soko Sokolović
Pogledaj vesti o: Jagodina,   Novak Đoković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.