V. Banja: Uhapšene ubice Simića

Izvor: B92, 18.Dec.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

V. Banja: Uhapšene ubice Simića

Beograd -- Policija je potvrdila za B92 da je pronašla i uhapsila četvoročlana grupu koja je odgovorna za ubistvo preduzetnika Slaviše Simića u Vrnjačkoj Banji.

Direktor policije Milorad Veljoivić rekao je za B92 da je organizator i naručilac ubistva Milan Novaković (1978), vlasnik GP "Novaković NENF Gradnja" iz Jagodine, dok je direktan izvršilac Boško Marković iz Ćuprije. On kaže da je motiv za ubistvo raniji Novakovićev dug Simiću.

Veljović kaže da su njih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dvojia priznala delo i da su na osnovu tog priznanja uhapšena i druga dvojica članova grupe - Saša Jovanović (1977) iz Jagodine i Vladan Radisavljević (1979) iz Ćuprije.

Da li je preuzetnik Slaviša Simić ubijen iz koristoljublja, pokazaće kompletna istraga. Policija za sada zna da je Simić ubijen pošto je došao na poziv poznanika, takođe građevinskog radnika, koji je trebalo da mu vrati ranije pozajmljeni novac.

Novaković je pozvao Simića da se oko ponoći nađu na putu Vrnjačka Banja - Goč, kako bi mu vratio novac. Simić je došao na dogovoreno mesto, kada su ga četvorica uhapšenih zarobili, vezali lisicama i zaključali u gepek njegovog automobila.

"On je čak prilikom vezivanja i ubacivanja u gepek molio za život, u smislu "recite ljudi šta vam treba, spreman sam da vam izađem u susret", kaže direktor policije Milorad Veljović.

Dodaje da je ubijeni pokušao da pobegne. Nakon što su ga osumnjičeni stavili u gepek, uspeo je da se odveže i krenuo je da beži niz šumu, ali su ga pogodili u kuk, a zatim ga stigli i ranili sa dva metka u glavu, od čega je i preminuo. Veljović kaže da je pokušaj Simićevog bekstva pokvario pakleni plan Novakovićeve grupe.

"Tog momenta njihova namera nije bila da ga ubiju nego da ga sa tim vozilom odvezu na unapred pripremljenu lokaciju na Goču gde bi ga držali izvesno vreme, a od njegove supruge, porodice i prijatelja tražili za otkup 300.000 evra. Nakon toga namera im je bila, kad dođu do tog novca da ga ponovo vrate u vozilo, ispod vozila postave ekploziv, a onda i njega i vozilo dignu u vazduh", otkriva Veljović.

Pretresom više lokacija, kod uhapšenih je pronađena ogromna količina naoružanja, pa policija pokušava da utvrdi šta su planirali da rade sa tolikim naoružanjem, ali i da prikupi sve dokaze koji su u vezi sa ubistvom Simića

"Jeste da smo mi na licu mesta i na ostalim loakcijama gde smo vršili pretrese, Jagodina, Čuprija, Beograd, obezbedili sve dokaze potrebne za krivični postupak protiv ovih lica. Upravo se na širem području Čuprije, na lokaciji u blizini jendnog mosta, radi istraga i pretres terena da bi se pronašli i konkretan pištolj kojim je izveršeno krivično delo", kaže Bogoljub Živković, načelnik službe za suzbijanje kriminaliteta uprave kriminalističke policije.

Podsetimo, zbog ubistva Slaviše Simića preduzetnika iz Vrnjačke Banje uhapšeni su Milan Novaković, vlasnik GP "Novaković NENF Gradnja” iz Jagodine koji je naručio i organizovao ubistvo Simića, Boško Marković iz Ćuprije koji je povuako oroz, kao i Saša Jovanović iz Jagodine i Vladan Radisavljević iz Ćuprije.

Novaković i ubijeni Simić znali su se od ranije i sarađivali su na građevinskim poslovima.

U vrhu policije kažu da je Novakovićeva grupa među jačima u centralnoj Srbiji i da su sva čestvorica višestruki povratnici u svetu kriminala i da su odgovorni za razna krivična dela: razbojništva, ucene, iznude, preprodaja narkotika" Njima je određen pritvor od 48 sati.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšene ubice vlasnika "Giganta"

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2011

Policija je potvrdila za beogradske medije da je pronašla i uhapsila četvoročlana grupu koja je odgovorna za ubistvo preduzetnika Slaviše Simića u Vrnjačkoj Banji...Direktor policije Milorad Veljović rekao je za B92 da je organizator i naručilac ubistva Slaviše Simića, Milan Novaković (1978),...

Nastavak na Vesti-online.com...

Uhapšene ubice Slaviše Simića (Foto)

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2011

BEOGRAD - Policija je pronašla i uhapsila četvoročlanu grupu koja je odgovorna za ubistvo preduzetnika Slaviše Simića (50) u Vrnjačkoj Banji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vrnjačka banja: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo preduzetnika

Izvor: Večernje novosti, 18.Dec.2011

Zbog sumnje da su ubili Slavišu Simića (50) iz Vrnjačke Banje, policija uhapsila Milana Novakovića (33), Sašu Jovanovića, Vladana Radisavljevića (32 ) i Boška Markovića (35). Motiv ubistva dug

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.