Uskoro o rekonstrukciji Vlade

Izvor: RTS, 16.Jan.2011, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro o rekonstrukciji Vlade

Razgovori o rekonstrukciji Vlade mogu se očekivati narednih dana, kada će biti ocenjeno da li je treba sprovesti", rekao direktor vladine Kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović. Ukoliko dođe do rekonstrukcije, ona treba da ima za cilj bolji rad Vlade, ističe Mihajlović.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose s medijima Milivoje Mihajlović izjavio je u Jagodini da se "može očekivati" da narednih dana u Vladi počnu razgovori na temu rekonstrukcije, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << agencija Tanjug.

"Pretpostavljam da će biti ocenjeno da li uopšte ići u rekonstrukciju i da li je uopšte sprovesti", rekao je Mihajlović, u emisiji jagodinske televizije "Palma plus".

"Rekonstrukcija, o kojoj se do sada nije razgovaralo u Vladi, ako do nje dođe, treba da ima samo jedan cilj, da poboljša ukupan rad Vlade", napomenuo je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, tema rekonstrukcija Vlade je "prenaduvana u javnosti".

Mihajlović smatra da je ta tema bila toliko zastupljena u medijima jer "nije bilo druge teme", kao i da nije jasno razlučeno "šta je rekonstrukcija, da li je to različita stvar od smene ministara koji ne rade dobro".

Mihajlović je naveo da je Vlada od 7. jula 2008. godine, kada je formirana, raspravljala o 6.500 tačaka dnevnog reda i oko 750 - 800 zakona, uredbi i uputila Skupštini na usvajanje.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose s medijima je, istovremeno, rekao da je "sve veće interesovanje medija iz Prištine za rad Vlade Republike Srbije i sve ih je više koji traže informacije iz Vlade i novinara koji dolaze kod nas".

"Ja mislim da je to dobro i mislim da bi trebalo preko nevaladinih organizacija te kontakte sve više uspostvaljati", rekao je Mihajlović.

"Milsim da mi, novinari, snosimo ozbiljan deo krivice za haos na Balkanu proteklih decenija i mislim da je na nama da prvi krenemo da ga rešavamo", naglasio je Mihajlović
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.