Uhapšena osmočlana kriminalna grupa

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena osmočlana kriminalna grupa

BEOGRAD - Osmočlana organizovana kriminalna grupa osumnjičena za trgovinu narkoticima uhapšena je na teritoriji Srbije, a pronađene su i dvije ilegalne laboratorije za uzgajanje marihuane.

Uhapšeni su B.B. (34), D.O. (35), A.D. (31), M.M. (26), M.M. (28), D.J. (34), J.J. (30) i A.J. (37), saopštio je MUP Srbije.

Hapšenja su obavljena na teritoriji Beograda, Novog Sada, Jagodine i Požarevca. Uhapšeni su osumnjičeni da su se od decembra prošle godine bavili trgovinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << narkoticima.

U laboratoriji u Beogradu pronađeno je oko 700 sadnica marihuane i skupocjena instalirana oprema za proizvodnju, a u Novom Sadu oko 500 sadnica marihuane i veća količina te droge pripremljene za dalje krijumčarenje i prodaju.

Postoji sumnja da su se pripadnici ove kriminalne grupe u Beogradu i Novom Sadu bavili proizvodnjom i trgovinom narkoticima, odnosno uzgajanjem marihuane u vještačkim uslovima, laboratorijama, radi dalje prodaje.

Osumnjičeni su iznajmljivali kuće na duži period, adaptirali ih i opremali neophodnom opremom da bi u njima uzgajali marihuanu.

U kući jednog od osumnjičenih policija je u Jagodini pronašla veću količinu skupocjene elektro opreme - specijalizovane lampe, agregati i drugu opremu neophodnu za proizvodnju narkotika u vještačkim uslovima.

Da bi prikrili kriminalnu aktivnost pripadnici ove organizovane grupe su sve instalirane laboratorije ilegalno priključivali na elektro-mrežu i time počinili krađu veće količine struje.

Uhapšeni su osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Uz krivičnu prijavu biće privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

PALA OSMORICA: Gajili marihuanu u laboratorijama

Izvor: Kurir, 05.Apr.2015, 06:16

BEOGRAD - Policija je otkrila dve ilegalne laboratorije za proizvodnju droge i uhapsila osmočlanu kriminalnu grupu koja se sumnjiči da je dilovala narkotike od decembra prošle godine, saopštio je juče MUP Srbije...Uhapšeni su B. B. (34), D. O. (35), A. D. (31), M. M. (26), M. M. (28), D. J. (34),...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.