Uhapšen sponzor Palmine žirafe Jovanče!

Izvor: Press, 03.Okt.2013, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen sponzor Palmine žirafe Jovanče!

Brežančić važi za nezvaničnog finansijera Jedinstvene Srbije i bliskog prijatelja Dragana Markovića Palme, a upravo on je finansirao nabavku žirafe Jovanče- atrakcije Jagodinskog zoo-vrta.
Prema rečima odlično obaveštenog izvora, Brežančić je u martu 2010. godine kupio žirafu za 45.000 evra kada je jagodinski zoološki vrt raspisao javni tender za kupovinu Jovanče. Iako nije želeo da komentariše hapšenje svog prijatelja, lider JS je potvrdio da je Brežančić kupio prvu od ukupno 11 žirafa iz jagodinskog zoo-vrta.
"Tačno je da je Brežančić kupio žirafu. Sada imamo 11 i još pet na putu. U Jagodini gde god pogledate vidite žirafe", rekao je Palma. 
Janjić je inače osumnjičen da je 2009. i 2010., dok je bio pomoćnik bivšeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, dva puta primio na poklon novac u vrednosti 152.000 evra od Brežančića i da su zauzvrat objekti "MB gas oila" dobili urbanističke i dozvole za izgradnju.
Sumnja se da je tako Brežančićevoj firmi pribavljenja protivpravna imovinska korist od 63 miliona dinara. Brežančić je u Upravi kriminalističke policije juče je izneo odbranu i negairao izvršenje krivičnog dela.
Priča oko Janjića povodom navodnog primanja mita počela je da se zahuktava u junu, kada je Anonije Ušljebrka, bivši direktor pravne službe "MB gas oila" u krivičnoj prijavi naveo da je Janjić primao novac u govotom kako bi izdao rešenje o odobrenju za izgradnju.
Taj dokument je, kako je tada izjavio, bio potrebna firmi jednoj od glavnih trgovaca naftnim gasom, jer je u Padinskoj Skeli, na zemljištu prve srpske fabrike šećera "Dimitrije Tucović" bez dozvola izgradila skladište od 3.000 kubika.
"Čini se da je neko čekao da počne da se primenjuje Zkaon o krivičnom postupku, pa da se ta priča ponovo potegne. Dozvola koju je Janjić izdao nije bila po zakonu i izdata je zbog nabavljanja licence koja je uahtevala minimalni kapacitet od 3.00 kubika. I zato je i forsirano da se ta dozvola izda ako se znalo da zemljište opterećeno imovinskim problemom. Objekat je izgrađen na tuđem zemljštu i niko pre Janjića nije hteo da potpiše taj dokument" navodi Ušljebrka.
Prema saznanjima Naših novina, Brežančić je svojevremeno naručio i nilskog konja za zoo-vrt u Jagodini od jednog posrednika iz Gane, ali afrički sisar nikada nije dospeo do Šumadije.
"Brežančić je platio i nilskog konja ali ga je trgovac iz Gane prevario i nije ga isporučio ", kaže sagovornik.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.