Uhapšen građevinski inspektor, primao mito

Izvor: B92, 02.Mar.2017, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen građevinski inspektor, primao mito

Jagodina -- Bivši rukovodilac Građevinske inspekcije u Jagodini B. I. (62) uhapšen je zbog sumnje da je primao mito, trgovao uticajem i zloupotrebio službeni položaj.

Kako navode, sumnja se da je on od 2012. do 2014. godine zahtevao i primio novac od više lica sa područja Jagodine.

Iz policije ističu da je novac primio "kako ne bi izvršio službenu radnju koju bi morao izvršiti, odnosno doneo rešenje o obustavi radova i uklanjanju objekta čija je gradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << započeta bez predhodno izdate građevinske dozvole".

Po pribavljanju tehničke dokumentacije, kako se sumnja, "sumnjičeni je posredovao kod Odeljenja za urbanizam u Jagodini, radi ozakonjenja nelegalno izgradjenih objekata".

"Na taj način B.I. je sebi i drugim licima pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.436.427,74 dinara a budžet grada Jagodine oštetio za 3.329.427,74 dinara", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.