Učenica se otrovala zbog ljubomore?

Izvor: Press, 22.Avg.2010, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenica se otrovala zbog ljubomore?

Anita Mitrović (15) iz Jagodine, koja je preminula od prekomerne doze lekova, nije mogla da podnese priče da njen novi momak i dalje voli bivšu devojku
Anita Mitrović (15), učenica iz Jagodine koja je preminula od prekomerne doze lekova, najverovatnije se otrovala zbog ljubomore! Kako saznajemo, Anita je na letovanju u Crnoj Gori započela vezu sa jednim momkom, ali nije mogla da podnese priče da se on i dalje viđa sa bivšom devojkom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koja je bila u istom kampu!
Anita Mitrović boravila je sa grupom od 170 svršenih osnovaca na nagradnom desetodnevnom letovanju u Buljarici u Crnoj Gori. Učenici je pozlilo u petak po podne kada je popila nekoliko tableta „brufena". I pored svih napora lekara, zdravstveno stanje učenice se pogoršavalo i ona je preminula na putu za bolnicu u Baru.
Bacile lekove kroz prozor
Drugovi i drugarice kažu da je Anita na ovom letovanju započela vezu sa jednim dečkom iz njihove grupe.
- Bila je presrećna, taj momak joj se od ranije dopadao. Međutim, ubrzo je saznala da je nedavno raskinuo sa devojkom koja se takođe nalazila u kampu u Buljarici. Pošto su svi znali da su u vezi, po kampu su počele priče da je navodno taj momak i dalje u vezi i sa bivšom devojkom! Počele su čak i šale na njen račun. Ona je to teško podnela - pričaju njene drugarice.

Drugovi njenog momka, koji je juče bio vidno potresen, kažu da im je pričao da je ona bila osetljiva, ali da nije bila depresivna.
- Anitu su zadirkivali po kampu zbog njene nove ljubavi. Pričali su da njen momak i dalje voli bivšu. On nam je rekao da Anita zbog toga ima grižu savesti i da je bila zabrinuta, ali je negirao da je u vezi sa nekadašnjom devojkom - kažu drugovi Anitinog momka.

Drugarice kažu da se Anita u četvrtak požalila na bolove u glavi i tog dana, kao i u petak, nije išla na plažu.
- Videle smo da je u petak posle ručka popila dve tablete „brufena". Htela je da popije još jednu, jer se stalno žalila na bolove u glavi, ali mi smo joj otele tabletu iz ruke i bacile kroz prozor. Kasnije je vaspitačici i doktoru priznala da je u toku dana kada smo bile na plaži popila još dve tablete, dakle, ukupno četiri. Dogovorile smo se da kad izađe iz sobe pogledamo da li u torbi ima još tableta i da ih bacimo. To smo i učinile. Tablete smo bacile kod garaže, kako bi Anita prestala da ih pije. Ona je bila tužna zbog momka sa kojim je počela vezu na moru, ali nismo ni pomislile da bi mogla zbog toga da se otruje - kažu njene drugarice iz sobe i dodaju da je tokom desetodnevnog odmora Anita uglavnom izbegavala da se kupa i ide na plažu.
Čeka se nalaz obdukcije
Boban Marović, upravnik letovališta u Buljarici i direktor Osnovne škole „Rada Miljković", koju je Anita pohađala, kaže da će mu njena smrt zauvek ostati na savesti.
- Koleginica Sanja Stamenković, vaspitačica u Anitinoj grupi, čula je graju i žamor u spavaonici. Ušla je i videla da su se devojčice okupile oko kreveta gde je Anita ležala i govorile joj da prestane da pije „brufen". Devojčice su se žučno raspravljale. Anita je bila svesna i negirala je vaspitačici da je uopšte pila lekove tog dana - kaže Marović i dodaje:
- Međutim, na insistiranje drugarica, Anita je priznala da je popila četiri tablete i probiotike. Odveli smo je do dežurnog lekara letovališta dr Žarka Jankovića i on joj je isprao želudac i dao joj dve infuzije. Ona je tada u ambulanti vaspitačici kazala da više nikad neće piti tablete. Posle toga, učenici počinje da se pogoršava zdravstveno stanje i na predlog dr Jankovića odvezli smo je do zdravstvene ustanove u Petrovcu. Tamošnja doktorka je odmah posumnjala na moždani udar ili epileptični napad, dala joj po dve infuzije i injekcije i odmah naložila da je vozilo Hitne pomoći odveze u bolnicu u Baru. Aniti je bilo bolje posle primljenih terapija.

Put do Bara, koji u normalnim uslovima traje 30 minuta, odužio se zbog gužve na skoro pun sat, a ona je oko 20 sati preminula u vozilu Hitne pomoći.
- Njeno stanje se zakomplikovalo u vozilu kada je ostala bez svesti i pena je počela da joj ide iz usta. Lekari su sve pokušali da joj povrate životne funkcije još u vozilu, pa zatim u bolnici, ali nisu mogli da je povrate u život - priča Marović.
Obdukcioni nalaz, koji je obavljen u Podgorici, za desetak dana otkriće okolnosti i razloge prerane smrti petnaestogodišnjakinje iz Jagodine. Policija u Budvi pokrenula je predkrivični postupak i uzela izjave od odgovornih osoba u letovalištu.
Anita Mitrović sahranjena je juče u Jagodini.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.