U Jagodini obeležen Međunarodni dan joge

Izvor: B92, 21.Jun.2021, 08:20

U Jagodini obeležen Međunarodni dan joge

U Fiskulturnoj dvorani Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, javnim časom joge obeležen je 21. jun, Međunarodni dan joge (IDY), koji su ustanovile Ujedinjene nacije.

Pokrovitelj je po tradiciji Ambasada Indije u Srbiji, a organizator grad Jagodina i Jagodinski sportski savez.

Javni čas joge održan je sinoć pod vođstvom instruktora joge Biserkom Jakovljević i Danijelom Tanevski.

"Ovo je sedma godina kako se u Jagodini obeležava Međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dan joge, a cilj je promocija zdravog života", rekla je Jakovljević Tanjugu.

Svi su mogli da učestvuju kao vežbači ili da se upoznaju sa ovom drevnom indijaskom veštinom, koja blagotvorno deluje na duh i telo, objasnila je Jakovljević.

Ona je dodala da je upražnjavanje joge veoma zdravo za organizam i preporučuje ga i Svetska zdravstvena organizacija.

Ujedinjene nacije su Rezolucijom usvojenom na 69. zasedanju Generalne skupštine 2014. godine, proglasile 21.jun za Međunarodni dan joge IDY.

U skladu sa ovom inicijatovom Vlada Indije je širom sveta, na prikladan način, obeležila 1. Međunarodni dana joge 21.juna 2015. godine.

Vlada Srbije je bila među 177 nacija koje su podržale Rezoluciju Indije u UN da se 21.jun proglasi Međunarodnim danom joge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Boru obeležen Međunarodni dan joge [FOTO]

Izvor: Bor030.net, 21.Jun.2021

Javnim časom u parku ispred Muzičke škole u centru Bora obeležen je 21. jun, Međunarodni dan joge (IDY). Ujedinjene nacije su 2014. godine uvele Međunarodni dan joge čime je ona prihvaćena u celom svetu. Rezoluciju UN o jogi je predložila Indija, a podržao ju je rekordan broj država članica...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.