U Jagodini na mamografu pregledano 8.137 žena

Izvor: Glas javnosti, 24.Apr.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jagodini na mamografu pregledano 8.137 žena

JAGODINA - Stručnajci Instituta za onkologiju i radiologiju iz Beograda pregledali su u Jagodini, od 17.januara do danas, na pokretnom mamografu - autobusu sa aparatom za rano otkrivanje raka dojke, 8.137 žena sa ovog područja. Od pristiglih 1.100 rezultata, u 19 slučajeva potvrđen je karcinom, izjavio je direktor Doma zdravlja u Jagodini Miloš Lukić.

- Žene kod kojih je otkriven karcinom, posle dodatnih dijagnostičkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << metoda, operisane su, a operisana je i 31 žena kod kojih se sumnjalo, a kasnije utvrdilo da nije maligni, već benigni tumor. Jedan broj žena je upućen na ultrazvuk, a jedan da se javi za šest do 12 meseci na ponovni pregled na mamograf - rekao je Lukić.

On je dodao da se očekuje da pregledi budu završeni u prvoj polovini maja.

Mamograf je stacioniran kod sportske hale Jagodinskog sportskog saveza, a mamografski pregledi su jedan od tri programa Ministarstva zdravlja za rano otkrivanje raka kod žena.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.