Izvor: Politika, 03.Sep.2009, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovali maloletnom devojčicom

Ćuprija – Zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela na štetu dvanaestogodišnje Romkinje S. K. iz Ćuprije, jagodinska policija uhapsila je četvoro ljudi. M. Đ (51) iz Ćuprije uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo silovanja, S. P. (44) iz Paraćina osumnjičena je da je izvršila krivično delo trgovine ljudima, a S. P. (28) i Z. A. (46), obojica iz Jagodine, terete se da su izvršili krivično delo obljube nad detetom. Istražni sudija okružnog suda u Jagodini >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odredio im je pritvor od 30 dana.

– Pošto sam opet prijavila da je Sandra pobegla od kuće, u subotu su me pozvali da dođem u Centar za socijalni rad. Rekli su mi samo da su je našli u Nišu i da je na sigurnom, ali mi nisu rekli gde je, niti su mi dozvolili da je vidim dok ne uhapse sve koji su umešani – kaže za „Politiku” Sandrina majka Suzana Ajetović (30), rodom iz Paraćina, koja sa još četvoro dece trenutno živi u Ćupriji u kući koju joj je Centar za socijalni rad dao na korišćenje.

Ona je još dodala da je njena ćerka postala problematična od 2006. godine kada je njen otac Vukašin (31), a Suzanin nevenčan suprug, otišao u Niš na odsluženje zatvorske kazne od 4,5 godine zbog pokušaja ubistva brata.

– Od tada Sandra uopšte nije htela da me sluša. Uhvatila se sa lošim društvom, napustila je školu, bežala je od kuće" Znam da se družila sa nekom Snežom iz Paraćina, koja ju je terala da spava sa muškarcima da bi zarađivala novac. Cele zime i leta spavala je kod drugarice Ivane i Dušice, sa čijim sinovima je takođe bila – iskrena je Suzana.

Ona kaže da ju je često prijavljivala policiji i Centru za socijalni rad. Oni bi razgovarali sa njom, rekli joj da to nije lepo i da treba da sluša majku. Ali, kada bi je pustili, ona bi nastavljala po starom.

– Sandra je krala novac, prodavala neke stvari iz kuće, a onda bi pobegla. Ovog leta uopšte nije ni spavala kod kuće. Pretila nam je da će nas ubiti pištoljem i da će se osveti što je prijavljujem. Pre mesec-dva nam je neko noću razbio prozore na kući i ja mislim da je to ona uradila – dodaje Suzana za naš list.

Z. Gligorijević

-----------------------------------------------------

Udala se

– Sandra mi je skoro rekla da se udala za Boru iz sela Vlaške. Kada sam joj kazala da mora da ide u školu, ona je rekla da ne brinem, jer ona sada ima muža – kaže Suzana. Kako saznajemo, Bora S. je juče priveden.

[objavljeno: 04/09/2009]
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.