Trg novinara Milana Pantića

Izvor: Blic, 26.Apr.2010, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trg novinara Milana Pantića

Dopisnik "Večernjih novosti" iz Jagodine Milan Pantić, koji je mučki ubijen 11. juna 2001. godine ispred svoga stana, danas je, odlukom Gradske skupštine Jagodine, dobio trg.

Odluka je doneta jednoglasno, za nju su glasali odbornici i stranaka na vlasti i u opozicij.

"Odluka će stupiti na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku grada, a primenjivaće se posle dobijanja saglasnosti Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kako to >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nalaže Zakon o lokalnoj samoupravi kada su u pitanju nazivi ulica", rečeno je na skupštini.

Reč je o prostoru između ulice Branka Radičevića, u kojoj se nalazi stan u kome je Pantić živeo i pred čijim je vratima ubijen, i ulice Kragujevački oktobar u Jagodini.

Molbu predsedniku Skupstine grada Jagodine Ratku Stevanoviću da se Pantiću dodeli ulica, "u godini kada se obeležava dest godina od petooktobarskih promena i devet godina od njegovog ubistva", uputilo je Udružnje novinara Srbije 19. marta, a podržao Klub novinara Pomoravlja.

Pantić je ubijen ujutru oko osam sati u hodniku ispred svoga stana "sa više udaraca tupim predmetom u glavu", kada se vraćao iz prodavnice. Ubica ili ubice Pantića i nalagodavci još nisu pronađeni.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.