Torlak poklonio osam majmuna zoo-vrtu u Jagodini

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2010, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Torlak" poklonio osam majmuna zoo-vrtu u Jagodini

BEOGRAD - Beogradski Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" poklonio je osam majmuna Zoološkom-vrtu u Jagodini, a reč je o takozvanim zelenim majmunima, rođenim na Institutu i na njima nikada nisu vršena ispitivanja.

Zoo-vrt u Jagodini od petka će biti bogatiji za osam majmuna rase cercopithecus aethiops, a kako je saopšteno iz "Torlaka", osoblje Instituta je pet godina "sa puno ljubavi i pažnje brinulo o tim vrlo živahnim životinjama. "Došlo je vreme da još neko >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u njima uživa i logičan potez bio je da majmune poklonimo i tako obradujemo, pre svega, decu Jagodine i okoline", rekao je generalni direktor instituta Branislav Lazić.

Pet ženki i tri mužjaka, koji su na "Torlaku" rođeni tokom 2006. i 2007. godine, potpuno su zdravi i čuvani su u posebnim uslovima, adekvatnim za ovu vrstu majmuna.

"Naši majmuni poznati su po brojim nestašlucima i siguran sam da će doneti puno radosti svima koji ih budu videli", istakao je Lazić izrazivši uverenje da će u svom novom domu, zoo-vrtu u Jagodini biti "u sigurnim rukama".
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.