Torlak poklonio 8 majmuna zoo vrtu

Izvor: B92, 07.Okt.2010, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torlak poklonio 8 majmuna zoo vrtu

Beograd -- Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" saopštilo je da je Zoološkom vrtu u Jagodini poklonio osam majmuna.

Mjmuni su rođeni na tom Institutu i na kojima nisu vršena bilo kakva ispitivanja.

Novi stanovnici jagodinskog zoološkog vrta su takozvani zeleni majmuni, i to pet ženki i tri mužjaka, rase Cercophitecus aethiopiaćeće, rođeni su 2006. i 2007. godine, o kojima je osoblje instituta pet godina brinulo uz mnogo pažnje.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Direktor "Torlaka" Branislav Lazić rekao je da su majmuni potpuno zdravi i da su čuvani u posebnim uslovima koji odgovaraju tim životinjama, tako da je "došlo vreme da još neko uživa u njima".

Kako Zoološki vrt u Jagodini poseduje odgovarajući prostor za smeštaj i brigu o tim osetljivim životinjama, veterinari i osoblje "Torlaka" tvrde da će omiljeni stanovnici instituta i ubuduće biti u sigurnim rukama.

"Naši majmuni poznati su po brojim nestašlucima i siguran sam da će doneti puno radosti svima koji ih budu videli", poručio je Lazić.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.