Izvor: Radio 021, 26.Apr.2021, 16:35

Tepić: Sedam osoba spremno da svedoči protiv Palme, tužilaštvo da im obezbedi zaštitu

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić napustila je zgradu Policijske uprave u Jagodini, gde je dala iskaz povodom svojih tvrdnji da je predsednik Skupštine opštine Jagodina i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma odgovoran za podvođenje žena i devojaka u tom gradu.

Ona se u policiji zadržala nešto manje od dva sata.

Tepić je izjavila da je policiji rekla sve o svojim saznanjima koja se tiču, navodnog, podvođenja devojaka i žena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Jagodini u organizaciji predsednika skupštine opštine u tom gradu Dragana Markovića Palme, ali da nije htela da otkrije njihov identitet jer ne želi da ih dovede u opasnost.

"Stavila sam se na raspolaganje tužilaštvu, da kada potpiše posebnu zaštitu i dodeli status posebno zaštićenog svedoka svim svedocima i žrtvama, u tom momentu ja ću se uključiti i biću na raspolaganju 24 časa dnevno sa svim žrtvama i svedocima, a sada ih je najmanje sedam", rekla je Tepić novinarima nakon informativnog razgovora u Policijskoj upravi u Jagodini.

Istakla je da su neke od žrtava zaposlene u javnim preduzećima, ali ne sve.

Ona je navela da jagodinskoj polciiji nije smela da otkrije identitet tih ljudi i da su, kako kaže, i u samom tužilaštvu "priznali" da nemaju poverenja u vođenje postupka u Jagodini, te da su delegirali predmet u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Pored toga, kako je navela, "Palma nije trepnuo danima" i non stop traga za svedocima i pokušava da ih diskredituje i da zastraši svakog ko bi pokušao da svedoči bilo kao očevidac bilo kao žrtva.

"Ja neću da mu dam na tacni to zadovljstvo", navela je Tepić.

Kaže da se pred policijom pozvala na Zakonik o krivičnom postupku, koji kaže da tužilac ima pravo da obezbedi status posebno osetljivog svedoka, svedocima i žrtvama tako da ne moraju dolaze u policiju i da onda to svi znaju. Navodi da bi tužilac mogao njih da saslušava video linkom, skajpom ili da od njih kod kuće uzme iskaz.

Kao još jedan razlog neotkrivanja identiteta žrtava, Tepić je navela to što je, nakon njenih tvrdnji o Markovićevim radnjama, protiv nje 393 osoba podnelo prijave.

Inače, postupak u vezi sa ovim slučajem u petak je po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini izmešten u Više javno tužilaštvo u Kraljevu. Ovu odluku je tužilaštvo donelo odlučujući po predlogu za premeštaj Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Tepić je 19. aprila na konferenciji za novinare iznela optužbe na račun Markovića i drugih osoba o podvođenju devojaka i žena u Jagodini.

Markovića je optužbe odbacio kao lažne, tvrdeći da se sve to dešava jer je predsednika SSP Dragana Đilasa prethodno pozvao da objasni odakle mu novac na računaima na egzotičnim destinacijama.

Više javno tužilaštvo u Jagodini je naložilo policiji da prikupi infomacije i obaveštenja o navodima Tepić i da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.