Temperatura pada, Jagodina proizvodi sneg

Izvor: B92, 14.Jan.2018, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Temperatura pada, Jagodina proizvodi sneg

Jagodina -- Sistem za veštačko osnežavanje postavljen u Izletištu "Potok" u Jagodini, poslednji put je proveren i tehnički je spreman za proizvodnju snega.

To je izjavio sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza (JASA) Zoran Gligorijević.

"Kada temepratura još padne, da bude minus jedan ili dva, sistem će biti pušten u rad, kako bi u nedelju bilo dovoljno snega za male i velike skijaše i one >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji će se

sankati i uzivati u "Zimskim čarolijama", dodao je Gligorijević.

Sistem za veštačko osnežavanje, je u "Potoku" od 4. januara, ali se čekalo da se temerature spuste pa da krene.

Skijaška staza je duga 100 metara, a sa početkom rada Sistema počeće i rad škole skijanja u Jagodini, dodao je Gligorijević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Proradila Palmina "snežna mašina"

Izvor: Mondo, 15.Jan.2018, 15:56

Pad temperature, ispod nula stepeni Celzujsovih, omogućio je da danas počne da radi sistem za veštačko osnežavanje u izletištu "Potok" Turističko sportskog centra u Jagodini..."Sistem će raditi i noćas celu noć i očekujemo da veštačkog snega, ubrzo, bude dovoljno na označenoj skijaškoj...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.