Izvor: B92, 28.Feb.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob samo privremeno "zamrznut"

Sukob na relaciji Dragan Marković Palma - ministri Žarko Obradović i Petar Škundrić, samo je privremeno zamrznut, tvrdi gradonačelnik Jagodine.

Kako sada stvari stoje, rad ministara sa liste SPS - Obradovića i Škundrića - neće ocenjivati samo predsednik Vlade Mirko Cvetković, nego i lider Jedinstvene Srbije, pišu Večernje novosti. Posle toga, doneće odluku da li će ponoviti zahteve za njihovu smenu, ili će povući svoja tri mandata i srušiti vladajuću većinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše list.

Iako se činilo da je lider socijalista Ivica Dačić uspeo da postigne primirje i stavi tačku na nesuglasice između SPS-a i JS-a, spor je, bar što se tiče Markovića, samo donekle izglađen.

On je pristao da povuče zahteve za smenu ministara prosvete i energetike, zbog nezadovoljstva njihovim radom - ali samo na dva meseca i uz njihovo obećanje da će mu "podneti račune".

"Moraju da mi pokažu na koje projekte i kojim opštinama su davali novac. Oceniću njihov rad, i ako ne budem zadovoljan, obnoviću zahteve za smenu”, poručuje on.

Marković tvrdi da neće "po svaku cenu da podržava ovu Vladu, a pogotove ne one koji pozivaju građane da stegnu kaiš, a sami neracionalno troše":

"Ispalo je da sam ja kažnjen zato što dobro radim. Na moje kritike da Jagodini ne daju dovoljno novca, ministri Obradović i Škundrić su mi uzvratili: 'Ti si sposoban, imaš, zato dajemo onima koji nemaju’. Kažu, videli su da budžet grada dobro stoji i zato su odlučili da pomognu drugim opštinama”, naveo je Marković.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.