Sud smanjio kaznu pedofilu

Izvor: Blic, 03.Apr.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud smanjio kaznu pedofilu

JAGODINA - Veće Okružnog suda u Jagodini izreklo je presudu Aleksandru Mijalkoviću (39) iz Vinorače kojom se prvobitna kazna sa godinu dana smanjuje na osam meseci zatvora, zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje. Mijalković je u decembru prošle godine napao dve devojčice od 10 i 13 godina.

On se na sudu branio da se „možda slučajno u prolazu očešao o devojčice” i poricao je da ih je napao. Međutim, prema izjavi desetogodišnjakinje, on je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nju sačekao ujutru kada je pošla u prodavnicu, rekao joj da poznaje njene roditelje i iskoristio trenutak da je uvuče u jedan prolaz i prisloni na zid zgrade. Tu je počeo da joj priča vulgarnosti i da predlaže da ga oralno zadovoljava i da otvara šlic svojih pantalona. Dete je pobeglo. Drugu devojčicu je sreo tri puta i pokušao da se s njom sprijatelji. Poljubio joj je ruku i raspitivao se o njenim željama. Devojčica zbog straha to nije odmah prijavila roditeljima.

Prolaz u kome je Mijalković napao desetogodišnju devojčicu

- Iako kazna nije drastično smanjena, ipak šalje lošu poruku i umanjuje preventivnu funkciju koju treba da ima. Nadam se da će jagodinski sudovi ubuduće da izriču oštrije kazne za ovakva dela jer je dosadašnja praksa katastrofalna. Moja ćerka je sada dobro, ali trauma postoji i pitanje je kada će to da ispliva na površinu - kaže V. D., otac napadnute desetogodišnje devojčice.

Inače, u Vinorači, odakle je Aleksandar, većina komšija kaže da je pre par godina napadao žene koje su išle da okopavaju bašte i da se zna da je on sklon ovakvim stvarima.

Nedavno je, zbog toga što posle hapšenja nije odredila pritvor tada osumnjičenom Aleksandru, smenjena sa dužnosti v. d. opštinskog tužioca Mirjana Stanojlović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skandalozna presuda: PEDOFILU OSAM MESECI ZATVORA!

Izvor: Press, 03.Apr.2009

Aleksandar Mijalković (38) iz Jagodine, koji je uhapšen zbog seksualnog zlostavljanja dve devojčice, osuđen na godinu dana zatvora, da bi mu Okružni sud smanjio kaznu na samo osam meseci. .Aleksandar Mijalković (38) iz Vinorače kod Jagodine, koji je uhapšen zbog seksualnog zlostavljanja...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.