Spaseni pas traži vlasnika

Izvor: RTS, 19.Dec.2019, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spaseni pas traži vlasnika

Učenici Tehnološke škole u Paraćinu, Uroš i Andrija, spasili su iz reke Crnice iznemoglog i moguće povređenog psa. Taj humani čin zabeležili su telefonom slučajni prolaznici, a sama akcija izazvala je seriju pozitivnih komentara na društvenim mrežama i u medijima.
Uroš Anđelković iz Jagodine slučajno je u reci video bespomoćnog psa. Procenio je da je životinja ugrožena i da joj je potrebna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pomoć. Pozvao je svog drugara iz odeljenja, Paraćinca Andriju Pejčinovića, i zajedno su započeli akciju spasavanja. Promrzlog psa, koji je satima bio u vodi, smestili su na školski mantil, a zatim nekoliko stotina metara nosili do prvog pogodnog mesta za izlazak na obalu.

U tom trenutku nisu ni slutili da neko sve to snima, i da će uskoro postati junaci na društvenim mrežama i portalima. O tome, kažu, nisu ni stigli da razmišljaju. 
„Smatramo da je to bilo okej sa naše strane, da je u redu da se pomogne slabijem od sebe i nemoćnom. To ćemo uvek uraditi ako nekome bude potrebno“, kaže učenik Uroš Anđelković.
„Volim da pomažem svima“, kaže učenik Andrija Pejčinović i dodaje: „Nebitno da li je pas ili čovek, mislim da je to ljudski, to ću uvek i raditi. Tako su me vaspitali moji i tako će i biti.“
U školi kažu da su Uroš i Andrija dobri momci i učenici, a iznad svega humani. Uroš je već tri godine aktivista Crvenog krsta u Paraćinu i nije mu prvi put da pomaže.
O velikodušju i podvizima ova dva učenika svedoči i direktor njihove škole, Dejan Nešić.
„Uroš i Andrija su dva izuzetno dobra momka, oni su treća godina obrazovnog profila 'ženski frizer' i za sada u školovanju, ono što smo ih mi učili, da pored znanja koje će u našoj školi steći tokom školovanja prvenstveno budu dobri ljudi“, kaže Nešić.
Spaseni pas je dobro, oporavio se potpuno, ali i dalje luta u tom kraju, a vlasnik se za sada nije javio.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.