Silovateljima devojčice 44 godine

Izvor: B92, 09.Nov.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovateljima devojčice 44 godine

Jagodina -- Viši sud u Jagodini doneo presudu za višestruko silovanje 12-godišnje devojčice iz Ćuprije. Optuženi dobili ukupno 44 godine i devet meseci zatvora.

Okrivljeni su devojčicu dovodili i silovali u porodične kuće, dovodeći i druge muškarce, a vodili su je i po kafanama.

To krivično delo dogodilo se 2009, kada je devojčica imala 12 godina, a među silovateljima je i jedan 62-godišnjak.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Za silovanje, obljubu nad detetom i trgovanje dorogom osuđeno je šest muškaraca iz opštine Ćuprija, po jedan iz Jagodine i Donje Komarice kod Kragujevca i jedna žena iz Paraćina.

Na po deset godina za silovanje osuđeni su Miroslav Đenić (53) koji je prvo silovao devojčicu pa je ustupao drugim muškarcima, i Borislav Stanojević (62) iz sela Vlaška kod Đuprije.

Snežana Purić (46) iz Paraćina osuđena je na pet godina za krivično delo trgovine ljudima. Ona je u iznajmljeni stan u Paraćinu dovodila muškarce i nudila devojčicu.

Zoran Antonijević (48) iz D. Komarice, za obljubu nad detetom, osuđen na osam godina, Srđan Pejčić (30) iz Jagodine na pet godina i šest meseci, Vladan Marković (33) na tri godine, Marko Šabanović (20) i Zoran Milosavljević (40) na po godinu dana i Perica Šabanović (21) na devet meseci zatvora.

U medjuvremenu, jedan muškarac koji je bio okrivljen za silovanje je umro, a protiv drugog, zbog teške bolesti, vodi se odvojeni potupak.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.