Šibel u Jagodini gradi fabriku odmah pored Fišera

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 18:51

"Šibel" u Jagodini gradi fabriku odmah pored "Fišera"

Kompanija Šibel iz Austrije, u Jagodini gradi fabriku za proizvodnju aktuatora i elektromašinskih elemenata za rafinerije i nuklearne elektrane.

Vrednost investicije je preko milion evra, rečeno je danas Tanjugu u Gradskoj upravi.

Izgradnja fabrike, u Industrijskoj zoni, u Italijanskoj ulici, počela je pre dve nedelje, i objekat je oko 300 metara udaljen od pre neki dan otvorene fabrike nemačke kompanije "Fišer".

Na gradilištu su radnici i brojne teške >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mašine i kamioni, velike količine šljunaka i peska...

Fabrika treba biti završena ove godine. Za početak će zapošljavati 25 radnika, a kasnije do 100 radnika.

Reč je o kompaniji vlasnika Klausa Šibela iz Beča koja se bavi elektro i mašinskom proizvodnjom za rafinerije i nuklearne elektrane, a najviše proizvodi aktuatore - pretvornike, koje plasira u gotovo sve zemlje sveta.

Kompanija u zemljama Evropske unije ima tri partnera i sedam u ostatku sveta. U fabrici u Beču zapošljava 120 radnika "sve je automatizovano".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JOŠ JEDNA STRANA INVESTICIJA U JAGODINI Austrijska kompanija gradi fabriku u industrijskoj zoni, posao za 100 ljudi

Izvor: Blic, 15.Jun.2021, 08:32

Austrijska kompanija "Šibel" gradi u Jagodini fabriku za proizvodnju aktuatora i elektromašinskih elemenata za rafinerije i nuklearne elektrane. Vrednost investicije je više od milion evra, rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.