SRBINA DUNJEVAČA NAJBOLJA NA BALKANU: Iz Australije naručili 20.000 litara rakije

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Dec.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBINA DUNJEVAČA NAJBOLJA NA BALKANU: Iz Australije naručili 20.000 litara rakije

Voćna rakija Srbe Josijevića iz Jagodine najbolja na čitavom Zapadnom Balkanu. Posle degustacije, iz Australije naručili čak 20 tona

Iako je dunjevača Srbe Josijevića iz Jagodine još u, kako kaže ovaj domaćin, probnoj proizvodnji, pa je konzumiraju samo njegovi prijatelji, njegov nastup na Velesajmu u Zagrebu nije prošao nezapaženo. Naprotiv, u konkurenciji 120 uzoraka rakija i likera s teritorije čitavog zapadnog Balkana, "Dunja institucija" iz grada pod Belicom je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zaslužila Veliku zlatnu medalju i proglašena je za - najkvalitetniju!

- Dunjevaču proizvodim tek sedam godina, a žiri je činilo 20 stručnjaka iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva i Beograda. Istine radi, među voćnim rakijama su nagrađene još dve poreklom iz Srbije - ponosan je Josijević, i ne zaboravlja da pomene tehnologa Milana Vukovića.

Inače, "odlikovana" rakija iz Jagodine je, zahvaljujući Srbinim već pominjanim prijateljima, stigla čak do Buenos Ajresa, Kejptauna, Tokija, Hongkonga, Moskve, Melburna... pa raste tražnja iz svih delova sveta. Uzorak je, saznajemo, poslao i u Australiju, odakle su mu odmah naručili kontingent od 20 tona!

- Nažalost, još nisam u stanju da proizvedem toliku količinu, jer ne želim da se širim nauštrb kvaliteta. Ali, ne odustajem od namere da, čim bude okončan postupak registracije, dunjevaču plasiram na svetsko tržište. Po interesovanju, trenutno prednjače potencijalne mušterije iz Rusije i iz zapadnoevropskih zemalja - objašnjava Josijević koji rakiju peče od autohtone sorte koju gaji na dva i po hektara.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.