Rusi grade fabriku kartona u Jagodini

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2013, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi grade fabriku kartona u Jagodini

Kamen temeljac za izgradnju fabrike za proizvodnju kartonske ambalaže ruske kompanije "North Karton", biće u subotu 1. juna položen u Industrijskoj zoni u Jagodini, najavila je lokalna vlast.

Doveo i Ruse u Jagodinu: Dragan Marković Palma

Obeležavanju početka izgradnje fabrike prisustvovaće premijer Srbije Ivice Dačića i predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma.

Direktor "North Kartona" Vladimir Slovohotov će, kako je najavljeno, položiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vence na spomen kosturnicu Crvenoarmejcima na Ruskom groblju u Jagodini, poginulim u Drugom svetskom ratu.

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković je izjavio da će u fabrici ruske kompanije raditi više od 200 ljudi. On je podsetio da je u Jagodini već otvorena italijanska fabrika "Andrea konfecione", koja će zaposliti do 500 radnika i najavio nove investicije.

"Još jedan kamen temeljac postavljamo 22. juna za italijansku fabriku koja će proizvoditi sedišta za automobile. Početkom avgusta počeće izgradnja i italijanske fabrika za proizvodnju selotejp traka i ambalaže za brzu hranu", kazao je Marković danas u Skupštini grada na prijemu za socijalno ugrožene građane koji se organizuje svakog poslednjeg petka u mesecu.

Na današnjem prijemu pomoć je tražilo oko 1.200 ljudi.

"Više od 80 odsto ljudi koji dolaze po pomoć su stara lica, samohrane majke i porodice sa troje i više dece", rekao je Marković.

Socijalno ugrožena lica na prijemu dobijaju jednokratnu pomoć u iznosu od 2.000 do 5.000 dinara.

Marković je pozvao političare u Srbiji da se ne bave demagogijom pričajući građanima kako je kriza.

"Mi smo na funkcijama ne zato da bi pričali ljudima kako je teško i da pritežu kaiš, nego da pomažemo građanima. U Srbiji su danas najveći problemi socijalna pravda, nova radna mesta i borba protiv bele kuge. Ovaj grad ima čime da se pohvali kada je u pritanju rešavanje ta tri problema", rekao je Marković.

On je najavio da će u organizaciji Skupštine Jagodina 100 privrednika iz Srbije otputovati 19. juna u Rim gde će imati nekoliko sastanaka sa potencijalnim investitorima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Sutra počinje gradnja fabrike kartona u Jagodini, za šest meseci 200 radnika

Izvor: Blic, 01.Jun.2013, 09:21

Kompanija "Nort karton" iz ruskog grada Volgograda počeće sutra u Jagodini izgradnju Fabrike talasastog kartona i kartonske ambalaže u kojoj će biti zaposleno oko 200 radnika...Postavljanju kamena temeljca prisustvovaće premijer Ivica Dačić, predsednik gradske skupštine Dragan Marković i vlasnik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.