Roditelji podneli krivičnu prijavu protiv Dragana Markovića Palme

Izvor: Politika, 24.Okt.2011, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji podneli krivičnu prijavu protiv Dragana Markovića Palme

Jagodina – Grupa zabrinutih roditelja OŠ „17. oktobar” iz Jagodine podnela je Višem tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Dragana Markovića Palme, gradonačelnika Jagodine. Roditelji u prijavi navode da je gradonačelnik naložio direktorima škola, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj i decu u političke svrhe da učitelji i razredne starešine dovedu učenike na stadion i prisustvuju pokaznoj vežbi Antiterorističke jedinice MUP-a Srbije.

„Gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je u cilju svog političkog predizbornog marketinga, vezanih za republičke parlamentarne izbore 2012. godine, grubo ugrozio život naše maloletne dece, te ih doveo u neposrednu životnu opasnost, a morao je da zna, kao odgovorna osoba grada Jagodine, da stadion sam po sebi ne može biti adekvatno mesto za izvođenje ovakvih helikopterskih manevara. Ova krivična prijava se podnosi bez potpisa, anonimno, jer se plašimo odmazde gradonačelnika i njegove klike, kako protiv nas roditelja, tako i protiv naše maloletne dece, preko svih struktura izvršne i sudske vlasti, koje je i do sada u nizu navrata selektivno postupalo ili nije postupalo po nalogu gradonačelnika”, navodi se, pored ostalog, u krivičnoj prijavi.

U Višem tužilaštvu u Jagodini „Politika” je saznala da dela, kojima roditelji terete gradonačelnika nisu iz njihovog, već iz domena Osnovnog tužilaštva. Zbog toga će prijava biti prebačena prvostepenom tužilaštvu.

Z. G.

objavljeno: 25.10.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivična prijava protiv Palme

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2011, 02:43

Grupa roditelja podnela je krivičnu prijavu protiv Dragana Markovića Palme jer su njihova deca morala da prisutvuju policijskoj vežbi na stadionu u Jagodini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Roditelji tužili Dragana Markovića

Izvor: B92, 25.Okt.2011

Jagodina, Beograd -- Grupa roditelja iz Jagodine podnela anonimnu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Dragana Markovića, koga smatraju odgovornim što su deca bila na vežbi MUP-a...Međutim, gradonačelnik Jagodine to demantuje...Rodutelji dece, naime, kažu da je Dragan Marković Palma naložio...

Nastavak na B92...

Anonimna prijava protiv Markovića zbog incidenta u Jagodini

Izvor: Blic, 25.Okt.2011

Grupa anonimnih građana koji su se predstavili kao roditelji dece iz jagodinske Osnovne škole "17. oktobar" koja su nedavno povređena u pokaznoj vežbi Protivterorističke jedinice na stadionu FK Jagodine, podnela je prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.