Raspušten jagodinski DS

Izvor: B92, 22.Jan.2013, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspušten jagodinski DS

Jagodina -- Gradski odbor Demokratske stranke u Jagodini, najveći u Pomoravskom okrugu, raspušten je zbog slabih izbornih rezultata i uvedeno je povereništvo.

Za poverenika je postavljen potpredsednik Izvršnog odbora DS Vladimir Jovanović, s kojim će prvi sastanak biti održan u četvrtak, rekla je članica Glavnog odbora te stranke Slavica Dejković.

Nakon toga sledi "revizija članstva", formiranje izborne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skupštine i izbor novog rukovodstva Gradskog odbora, navela je ona.

Dejkovićeva je podsetila na odluke Izvršnog i Glavnog odbora stranke o raspuštanju odbora i uvođenju povereništava u sredinama gde je DS bila na vlasti, a dobila manje od 15 odsto glasova, kao i tamo gde nije bila na vlasti, a dobila je manje od deset odsto glasova.

Ranije je povereništvo uvedeno u Opštinski odbor DS u Ćupriji.

Jovanović je novinarima iz Jagodine u Despotovcu, pre tri dana, posle sednica Predsedništva DS, izjavio da raspuštanje odbora DS "ne treba shvatiti kao kaznu za članstvo, već kao pomoć".

"Izbori za Gradski odbor DS u Jagodini biće održani, ali će vreme održavanja zavisiti od procene u odnosu na to da li će biti održani vanredni parlamentarni izbori u Srbiji", rekao je Jovanović i istakao da je politička scena u zemlji "specifična i dinamična i to uslovljava rad DS i odluke".

On je kazao da je "rado prihvatio" da bude poverenik DS u Jagodini i ocenio da Gradski odbor "nije loše radio, ali želimo organizaciju da dignemo na viši nivo".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jagodina: Raspušten Gradski odbor DS

Izvor: Akter, 22.Jan.2013

Gradski odbor Demokratske stranke u Jagodini, najveći u Pomoravskom okrugu, raspušten je zbog slabih izbornih rezultata, i uvedeno je Povereništvo

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.