Radnici Jugoprevoza deblokirali stanicu

Izvor: RTS, 17.Avg.2009, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Jugoprevoza" deblokirali stanicu

Manjinski akcionari autotransportnog preduzeća "Jugoprevoz" deblokirali su autobusku stanicu u Jagodini. Zahtevaju isplatu ličnih dohodaka i uplatu penzionog i socijalnog osiguranja za 335 članova koji su sporazumno napustili firmu uz socijalni program.

Članovi Udruženja manjinskih akcionara Autosaobraćajnog preduzeća "Jugoprevoz" iz Jagodine, nešto posle 13 sati, na zahtev policije,  deblokirali su ulaze ka autobuskoj stanici, koju su jutros zauzeli, izjavio je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Skupštine manjinskih akcionara Milan Bogičević.

"Policija mi je zapretila prijavom za omatanje javnog saobraćaja i morao sam reći ljudima da se povuku, ali ne odustajemo od naših zahteva, a ljudi će se spontano okupljati i bez mene", rekao je Bogičević.

Manjinski akcionari "Jugoprevoza" traže isplatu ličnih dohodaka i uplatu penzionog i socijalnog osigiranja za 335 svojih članova koji su firmu napustili sporazumno uz socijalni program.

Predsednik Skupštine Udruženja manjinskih akcionara Milan Bogičević izjavio je Tanjugu da u petak nije postignut dogovor oko isplata zarada akcionarima sa direktorom "Jugoprevoza" Petrom Petrovićem.

Bogičević je istakao da su se mali akcionari okupili sa istim zahtevima, ali i da su konstituisali novu skupštinu i novi upravni odbor.

"Sa zvaničnim zapisnikom o konstituisanju ovih organa idemo u firmu gde ćemo zatražiti smenu rukovodstva, koje je nelegalno. Naš advokat će pregovarati sa pregovarati sa rukovodstvom, a ako zahtevi ne budu ispunjeni, autobuska stanica će ostati blokirana, a radnici će blokirati i ulaz Upravne zgrade", rekao je Bogičević.

"Jugoprevoz" je osnovan 1949. godine, a osamdestih godina bila je jedna od najvećih firmi za prevoz tereta i putnika u tadašnjoj Jugoslaviji, sa nekoliko stotina autobusa, teških kamiona i cisterni za prevoz goriva.

"Jugoprervoz", čiji je tekući račun blokiran od 2004. godine, zakupilo je privatno preduzeće "Eurolin" iz Paraćina, a "Jugoprevoz" malim akcionarima, prema izjavi Bogičevića duguje od 600.000 do 900.000 dinara, po radniku.

Po sporazumu novac je trebalo da bude isplaćen do kraja 2007. godine.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.