Rad pobedio, Jagodina i BSK remizirali

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Feb.2011, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rad pobedio, Jagodina i BSK remizirali

Strelci – 0:1 Matej Štohl u 14, 1:1 Jovančić u 65, 2:1 Koković (iz jedanaesterca) u 90+3. minutu. Gradski stadion u Aja Napi. Gledalaca: 100. Sudija: Nikos Georgiju (Kipar). Žuti kartoni: Pajović (Rad), Hruška (Pribram). Crveni karton: Kukal (Pribram) u 85. minutu.
RAD: Borjan (od 46. Danilović), Todorovski, Pajović, Mitrović, Leković, Koković, Luka, Jovanović (od 79. Pršo), Stanojević (od 68. Milivojević), Andrić (od 68. Kojić), Jovančić (od 79. Malbašić).
PRIBRAM: Hruška, Plašil, Nohinek, Jakub Štohl, Pleško, Klesa (od 68. Pilik), Tarzal, Macek (od 74. Videgla), Papšis (od 78. Vagner), Huna, Matej Štohl (od 46. Kukal).
Pobeda na rastanku! I to golom u 3. minutu nadoknade vremena, za dobru atmosferu pred put u Srbiju i završene dane priprema. Rad je nadvisio još jednog rivala iz Češke i nastavio seriju dobrih rezultata u pripremnom periodu.
Građevinari su do gola odluke došli sa 11 metara. Luka je vešto pao u kaznenom prostoru, Huna se bunio kao da je finale Lige šampiona, čak i zatražio od kapitena Rada da loptu pošalje u more. Koković, ipak, nije imao milosti – zakucao je sa bele tačke za treću pobedu Beograđana na Kipru.
Poveo je Pribram u 14. minutu. Matej Štohl iskoristio je vezane greške odbrane Rada i ispred štopera Mitrovića i Pajovića poslao loptu ispod ruku golmana Borjana. Prethodno je Rad propustio dve sjajne prilike – Andrić u 7. i pogotovo Jovančić u 12. minutu izmamili su uzdahe na klupi. Ulogu asistenta, u akciji za šansu Jovančića, preuzeo je Leković. Odlična je akcija Beograđana bila i u 40. minutu, sa desne strane centrirao je Todorovski, posle pasa Jovanovića, a Jovančić je glavom gađao iznad prečke.
Napadao je Rad i u nastavku, uz daleko precizniju paljbu. Plod je bilo izjednačenje sredinom drugog dela. Luka je prebacio težište igre na levu stranu, Leković centrirao po zemlji, dovoljno da Jovančić na vreme reaguje i sa pet metara pogodi mrežu.
Dobre su bile šanse Luke (50. minut) i Milivojevića (90). Ratoborni Česi ostali su od 85. minuta sa desetoricom, Kukal je preterao u psovkama, a prethodno, zbog nesportskog starta nad Andrićem, napolje je morao Klesa. Na teren je prinudno ušao Pilik.
NIKOLIĆ: MORA BOLJE
Marko Nikolić, šef struke Rada, dobro je „izribao“ pulene u poluvremenu.
– Mogu da razumem loš dan, čak i greške, ali nemotivisanost ne opraštam. Pojedinci, a to je gotovo pola tima, kao da nisu bili na utakmici. Pobedili smo, i to zasluženo, uz dobru igru i veliki broj propuštenih prilika. Nevolja je što smo gol, posle greške čuvara mreže, primili nakon propuštene šanse Jovančića. Dobro je što je u finišu ekipa pokazala ogromnu želju za pobedom, uz dominaciju tokom...
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.