Prekinut saobraćaj na pruzi Beograd - Niš

Izvor: RTS, 15.Mar.2015, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut saobraćaj na pruzi Beograd - Niš

Železnički saobraćaj između Beograda i Niša u prekidu je od jutros u 3.50 sati, kada je između Jagodine i Ćuprije iskliznuo vagon-cisterna iz teretne kompozicije koja je prevozila naftu i naftne derivate.
Jednom osovinom sa desnog koloseka niške pruge iskliznula je 11. cisterna po redu, od ukupno 16 koliko ih je bilo u sastavu teretne kompozicije, saopštile su "Železnice Srbije".
Prilikom iskliznuća >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << cisterna nije oštećena pa nije bili ni curenja nafte.
Sve dežurne službe odmah su izašle na lice mesta, ali nije bilo nikakvog ugrožavanja po ljude i životnu sredinu.
Zbog tog iskliznuća, tokom prepodneva za putnike iz vozova koji su saobraćali između Beograda i Niša "Železnice Srbije" organizovale su autobuski prevoz na relaciji Jagodina-Paraćin.
Uskoro se očekuje uspostavljanje železničkog saobraćaja na niškoj pruzi po desnom koloseku i to dizel vučom.
Tokom dana će pomoćni voz srpskih železnica podići iskliznuli vagon na kolosek, a potpuna normalizacija saobraćaja po levom koloseku i sa elektro-vučom očekuje se do večeras.
Stručne službe "Železnica Srbije" rade na utvrđivanju uzroka ovog iskliznuća.
"Železnice Srbije" izvinjavaju se putnicima i korisnicima usluga zbog neprijatnosti i izmena u organizaciji saobraćaja, navedeno je u saopštenju srpskih "Železnica".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.