Predrag Ejdus otvara 47. Dane komedije u Jagodini

Izvor: B92, 13.Mar.2018, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predrag Ejdus otvara 47. Dane komedije u Jagodini

Doajen srpskog glumišta, filmski, pozorišni i TV glumac Predrag Ejdus, otvoriće 47. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dane komedije", koji se po tradiciji održava od 20. do 27. marta, izjavio je direktor Kulturnog centra u Jagodini Nebojša Petrović.

Ejdus je i ovogodišnji dobitnik "zlatnog ćurana" za životno delo, najvećeg priznanja "Dana komedije".

Prvu predstavu na festivalu, posle svečanog otvaranja 20. marta u 20 sati odigraće, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u zvaničnoj konkurenciji za nagrade, Atelje 212 iz Beograda.

Reč je o predstavi Dušana Kovačevića "Urnebesna tragedija", u režiji Marka Manojlovića.

U zvaničnoj konkurenciji za statuete "Mija Aleksić" (po oceni žirija) i "Miodrag Petrović - Čkalja" (po oceni publike), je sedam predstava pozorišta iz Beograda, Kikinde, Vranja i Subotice koje je odabrala selektorka festivala dr Ana Tasić.

Sat pre otvaranja festivala u Galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba "Vlastimir Đuza Stojiljković", autor je kustos Muzeja pozorišne umetnosti Srbije Biljana Ostojić.

Prateći program festivala počeće večeras u 20 sati stendap komedijom Andrije Miloševića "Zlatni lančić od bižuterije" u izvođenju Favi teatra.

Prodaja karata za festival je počela u subotu i gotovo su sve rasprodate, ostalo je još karata za predstave pozorišta iz Vranja I Kikinde i za predstavu koja se igra van konkurencije, u čast nagrađenih 27. marta.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predrag Ejdus otvara 47. Dane komedije

Izvor: Blic, 13.Mar.2018

Doajen srpskog glumišta, filmski, pozorišni i TV glumac Predrag Ejdus otvorić 47. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dane komedije", koji se po tradiciji održava od 20 do 27. marta, izjavio je danas Tanjugu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.