Ponovljene presude za svirepo ubistvo

Izvor: Mondo, 06.Jan.2013, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovljene presude za svirepo ubistvo

Viši sud u Jagodini ponovo je osudio Sašu Banovića (40) na 40, a Nenada Vlajkovića (26) na 20 godina zatvora zbog ubistva Životija Živkovića (47) iz Jagodine u martu 2011. godine.

Viši sud u Jagodini prvi put ih je zbog teškog ubistva osudio 26. decembra 2011, ali je Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo tu presudu i naložio ponovno suđenje.

U obrazloženju ponovljene presude navodi se da su Banović i Vlajković 28. marta 2011. godine ubili Živkovića sa umišljajem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na svirep način i iz bezobzirne osvete, javili su lokalni mediji.

Sud je naveo da su osuđeni Živkovića mučili jer je ranije kao stanodavac dao otkaz Banovićevoj kćerki Ljiljani Milojević.

Banović i Vlajković tukli su Živkovića pesnicama, stolicom, udarali ga keramičkom pločom po glavi i telu i seksualno ga maltretirali, naveo je sud.

Živković, koji je blago retardirana osoba, molio je na kolenima za milost, ali se ubice nisu obazirale na njegove molbe, naveo je sud.

Banovićeva kćerka Ljiljana Milojević (20) snimala je mobilnim telefonom mučenje koje je trajalo celu noć, uz povremene pauze tokom kojih su Banović i Vlajković pili pivo i kafu, navodi se u ponovljenoj presudi Višeg suda u Jagodini.

Ljiljana Milojević oslobođena je optužbe jer je pokušala da pomogne Živkoviću i pozvala Hitnu pomoć.

Sudija Višeg suda u Jagodini Lepomir Milosavljević rekao je da bi za tako svirepo ubistvo prvi put u svojoj karijeri izrekao i smrtnu presudu da postoji, jer se nikada nije sreo sa takvim fizičkim i psihičkim maltretiranjem žrtve.

(Srna, ilustracija: Guliver/Getty Images)
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.