Pomoć grada Jagodine primilo 1.200 porodilja

Izvor: S media, 10.Avg.2010, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć grada Jagodine primilo 1.200 porodilja

Za 17 meseci, koliko je u primeni odluka Gradske skupštine Jagodine da se nezaposlenim porodiljama iz budžeta grada isplaćuje mesečno po 10.000 dinara, ovu pomoć do sada je primilo 1.200 porodilja, saopštilo je Odeljenje za društvene delatnosti skupštine grada.

U Odeljenju društvenih delatnosti procenjuju, da se, zahvaljući ovoj odluci i drugim potezima i pomoći Gradske skupštine, u Jagodini rodilo 40 odsto više dece.

"Žene sa područja grada ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pomoć primaju od trećeg meseca trudnoće i sve dok dete ne navrši godinu dana", objasnila je predsednica Odbora za socijalna pitanja Gradske skupštine Mirjana Petrović.

Odluku da se nezaposlenim porodiljama pomogne, u interesu povećanja nataliteta u Srbiji, a s obzirom na ekonomsku situaciju, Skupština grada je donela krajem janura 2009. godine na predlog gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića - Palme.

Odluka se primenjuje od 1.februara 2009. godine i primenjivaće se do 1. februara 2011. godine.

U Jagodini svako dete pri rodjenju dobije 200 evra, a do pre mesec dana važila je i odluka po kojoj je svako četvrto i naredno dete u porodici dobijalo po 200 evra do punoletnosti. Ovaj vid pomoći koristi 43 dece.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na S media...






Povezane vesti

POMOĆ GRADA JAGODINE PRIMILO 1.200 PORODILJA

Izvor: Kurir, 10.Avg.2010

JAGODINA - Za 17 meseci, koliko je u primeni odluka Gradske skupštine Jagodine da se nezaposlenim porodiljama iz budžeta grada isplaćuje mesečno po 10.000 dinara, ovu pomoć do sada je primilo 1.200 porodilja, saopštilo je danas Odeljenje za društvene delatnosti Skupštine grada...Zahvaljući ovoj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.