Pokloni za praznike i za decu koja se hrane u Narodnoj kuhinji

Izvor: RTS, 10.Dec.2019, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokloni za praznike i za decu koja se hrane u Narodnoj kuhinji

Deca, roditelji i zaposleni predškolske ustanove "Pionir" u Jagodini već 14 godina u decembru prikupljaju odeću, igračke i slatkiše za svoje vršnjake, korisnike Narodne kuhinje. Na spisku Crvenog krsta je stotinak mališana do 12 godina.
Uz obrok iz Narodne kuhinje roditeljima i deci u Jagodini, uoči praznika, dele se i novogodišnji paketi. U prostorijama Crvenog Krsta već se pripremaju za kraj godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i praznično darivanje.

"Baš je lepo što su u ovako velikom broju doneli stvari i igračke za decu i mi ćemo sve to po uzrastu da sortiramo i svima da podelimo", kaže Mia Milutinović, volonterka Crvenog krsta Jagodine.
"Deca deci" akcija je koju podružnica Crvenog krsta u vrtiću "Pionir" organizuje četrnaest godina.
"Četiri vrtića skupljaju humanitarnu pomoć za korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta, a dva vrtića skupljaju pomoć za dom pored manastira Sveta Petka Izvor, opština Paraćin", kaže Slaviša Marković, radnik vrtića "Pionir".
Garderobu i slatkiše donose roditelji. Deca sa vaspitačima pripremaju čestitke dok i sami s nestrpljenjem čekaju praznike.
Organizatori akcije ističu da se humanost i empatija uče od najranijeg detinjstva.
"Sami vaspitači, medicinske sestre i ostalo osoblje u vrtiću je prvo koje daje primer deci kako i na koji način treba biti human, pa tako u ovoj akciji već godinama unazad, više od deset godina koliko se ova akcija sprovodi najpre radnici vrtića daju primer kako treba biti human i učestvuju u akciji a onda i deca i sami rodtitelji", navodi Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove "Pionir".
Pre novogodišnjih i božićnih praznika i uobičajene kupoholičarske groznice valja razmisliti o radosti darivanja, jer smo srećniji kada su nasmejani i drugi oko nas.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.