Pojačane mere opreza u Pomoravskom okrugu, Ćuprija i dalje najveće žarište

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2020, 15:50

Pojačane mere opreza u Pomoravskom okrugu, Ćuprija i dalje najveće žarište

U Pomoravskom okrugu opštine koje se graniče jedna sa drugom Jagodina, Ćuprija i Paraćin imaju blizu dve stotine građana koji su pozitivni na COVID-19. Ćuprija je i dalje najveće žarište i zbog toga su prethodnih dana u ovoj opštini boravili i ruski stručnjaci. U Paraćinu je zatvoreno odeljenje ortopedije gde se pojavio virus a Jagodina je jedini grad u Srbiji u kojem zelena pijaca i dalje radi.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opštini Ćuprija su 102 osobe pozitivne na COVID-19 a od tog broja skoro polovina zaraženih je među medicinskim osobljem. Zbog toga su prethodnih dana u ovoj opštini boravili i ruski stručnjaci.

"Dali su nam određene savete da se u Opštoj bolnici Ćuprija izoluje odeljenje za dijalizu, takođe su preporučili gde se nalazi Kovid centar na koji način sami medicinski radnici treba da se ophode prilikom ulaza i izlaza u Kovid centar. Vidimo da negde ta kriva počinje da se ispravlja i nemamo rapidan rast obolelih", kaže Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija.

Kada je reč o opštini Paraćin zatvoreno je odeljenje ortopedije gde je zabeležena pojava virusa, ostatak bolnice i dalje radi.

"Ono što mogu da kažem je da imamo 52 osobe obolele od COVID-19 i želeo bih da napomenem da je građanstvo dosta disciplinovano i poštuje mere koje je vlada Republike Srbije uvela i što se toga tiče disciplina u gradu je na zavidnom nivou", ističe Boban Dejanović, načelnik štaba za vanredne situacije u opštini Paraćin.

Jedini grad u Srbiji koji nije zatvorio zelenu pijacu je Jagodina. Pijaca radi do 15 časova.

"U Jagodini ima 32 obolelih. Mi smo se organizovali odmah kada su u pitanju zaposleni u Domu zdravlja i u bolnici da im obezbedimo dodatnu opremu. Mi smo jedini grad u Srbiji gde još uvek radi zelena pijaca, nismo je zatvorili jer je država u toj oblasti dala preporuku da to lokalne samouprave same odluče. Ako zatvorimo i pijacu a sve su u okruženju zatvorene, gde će onda građani da kupuju", kaže Dragan Marković, predsednik Skupštine grada Jagodina.

Iz sve tri lokalne samouprave apeluju na građane da poštuju propisane mere i ostanu kod svojih kuća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.