Podmladak za ponos, prvi tim u potop

Izvor: JavneVesti.com, 04.Apr.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podmladak za ponos, prvi tim u potop

 Napredak je razočarao još jednom svoje navijače. Sada je irelevantno pričati o šansama i golu Jagodinaca. Napredak je u devedeset minuta stvorio pet šansi od čega su bile ozbiljne one Dimitrova u 60 i šut Vučetića koji završio na prečki gola "Ćurana". Jagodinci su igrali na bod,zatvoreno i na kontru. Šušnjar i Savković su bili odlični, a štoperi jagodine skoro neprelazni. lepović na sredini solidan. Jedan Brazilski potez na otvaranju utakmice u izvođenju Trujića i Dimitrova >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << u 11 minutu kada su duplim pasom izbacili odbranu protivničkog tima, alli je trujić bio za korak sporiji. Mile Savković je bez dileme bio igrač utakmice kada se sve sabere i oduzme.

Toliko o utakmici,jer više osim izmena niša nije bilo vredno pomena. Uvođenjem Jovančića umesto savickog, Krunić je dobio na dubini. Tu dubinu, na sreću Krušebvljana, nije iskorstio, držeći Šušnjara suviše defanzivno. To je bio razlog zašto se Jovančić u većini vazdušnih duela koje je dobio,našao sam ispred dvojice odbrambenih igrača uz potpuno praznu suprotnu stranu terena.

Napredak se ovim porazom uključio u red timova koji će se grčevito boriti za opstanak. Slavko Matić ne namerava da ode već normalno radi kao da se ništa nije desilo. Head coach Kruševljana ima skor od četiri boda iz šest odigranih kola i nepovoljan raspored. teška gostovanja u Novom Sadu, Nišu, Beogradu i Pećincima uz domaćinstvo Partizanu, Spartaku i Radu.

U Kruševcu se menjaju vetrovi i to je ono što treba da plaši Matića. Na subotnjoj utakmici podno severne tribine gde su smešteni najvatreniji navijači Napretka, stajao transparent podrške Draganu Antiću koji je Napredak vodio u sezoni 2010/2011 i zabeležio 13 utakmica bez poraza.

Antićeva statistika a i igra tog tima je za poštovanje,ali i dalje ostaje nerazumljiva odluka finansijera Marka Miškovića  da se odrekne usluga trenera koji mu je doneo 13 bodova i stvorio pristojnu igru. Sigurno je po sledu događaja da bi Štrbac u svim okolnostima slovio za najozbiljnijeg kandidata jer poznaje ekipu. Pitanje je da li gospodin Mišković želi da vrati Štrpca ili hoće da po svaku cenu održi kontinuitet nadajući se da će Matiću krenuti. Radi podsećanja treba reći da je Štrbac smenjen posle isticanja transparenta na utakmici protiv Rada koji nije bio direktno uperen protiv njega.

Deo navijača bi voleo na užarenoj klupi da vidi Sašu Nikolića koji je takođe bez angažmana a upamćen je  po odličnim rezultatima u mnogo težim uslovima.

Pred Matićem su dva puta ili da pobedi vojvodinu u Novom sadu i tako na trenutak sebi produži bitisanje u Kruševcu ili da postupi džentlmenski kao Ante Biće Mladinić kad je odlazio sa selektorske pozicije 1976 posle Evropskog prvenstva u Beogradu http://sh.wikipedia.org/wiki/Ante_Mladini%C4%87 . Mladinić je posle ostavke u savezu postao trener Partizana i kasnije osvojio prvenstvo u sezoni 1977/78.

Klub Napretkove težine i ugleda nema više pravo na kocku i greške. Marko Mišković mora da preseče i da izabere put školovanja sopstvenih kadrova koji se dokazali radom omladinskim kategorijama ili se još uvek dokazuju. Neminovnost je da se mora stati iza Kojičića,Rudića, Filipovića,Ristića. Sam Mišković je rekao da želi da se posveti pravljenju igrača iz Kruševca i okoline, a ko će to bolje raditi od ovdašnjih dokazanih stručnjaka. Svedoci smo uspeha ristića i Kojičića, Filipovćevi "petlići" su izborili put na republičko takmičenje Mini-maksi lige, a o uspesima Nebojše Rudića govore brojni pehari koje je osvojio kao trener mađih kategorija i vođenje Temnić lipe da druge savezne lige kroz dva ranga takmičenja. Uz sve to je Filipović i dugogodišnji instruktor FS Regiona Istočne Srbije. Nemamo deficit trenerskog kadra već problem kako ukomponovati vremenski slanje ovih sručnjaka zbog ograničenja broja profi licenci koje savez može godišnje da izda.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.