Plaketa zbog otkazivanja Parade

Izvor: B92, 05.Okt.2011, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaketa zbog otkazivanja Parade

Jagodina -- Ministru policije Ivici Dačiću biće dodeljena Plaketa grada Jagodine za izuzetan doprinos u zaštiti svih građana Srbije, ali i zbog otkazivanja Parade ponosa.

Dačića je za nagradu predložio gradonačelnik Dragan Marković Palma, a odluku o dodeli plakete doneli su odbornici jagodinske skupštine.

"Ministar Dačić je imao snage i odlučnosti da 'Paradu srama' odloži za neka bolja vremena, na primer za 2075. ili 2085. godinu kada se budi stekli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neki drugi uslovi", rekao je predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović.

U obrazloženju se navodi i da će Dačić priznanje dobiti i zbog "obezbedjivanja mirnog i stabilnog života gradjanima, za njegov lični doprinos u saradnji MUP-a Srbije sa Interpolom, kao i za zabranu održavanja svih skupova povodom najavljene Parade ponosa".

Plaketa će Ivici Dačiću biti uručena 17. oktobra, na Dan oslobođenja Jagodine od fašizma.

Plaketa grada i 50.000 dinara biće dodeljeni i Protivterorističkoj jedinici MUP-a Srbije za "izuzetan doprinos zaštite gradjana i njihove imovine, kao i vidljiv i nevidljiv doprinos njihovoj zaštiti".

Plakete grada dobiće i četvoro osnovaca kao najmladja i najhrabrija delegacija koja je došla kod gradonačelnika Jagodine i zatražila pomoć oko sredjivanja igrališta u njihovom naselju, zatim najbolji učenici jagodinskih škola, sportisti, policajci i drugi ugledni pojedinci i institucije, kojih ima više od 40.

Svima sleduje i 50.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.