Pijačne tezge besplatne za poljoprivrednike

Izvor: RTS, 17.Mar.2016, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijačne tezge besplatne za poljoprivrednike

Proizvođači iz Jagodine i okolnih sela kojima je poljoprivreda jedino zanimanje odlukom Skupštine grada već šesnestu godinu ne plaćaju zakup tezgi na zelenoj pijaci. Jagodinci, kojima poljoprivreda nije jedino zanimanje, za tezge plaćaju od 600 do 2.800 dinara, koliko košta mesečni zakup tezge za registrovanu trgovinsku radnju.
Na 12 ari natkrivenog prostora mesta ima za 308 tezgi. Skoro trećina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tezgi je besplatna za one koji plaćaju zdravstveno osiguranje preko poljoprivrede.U mlečnoj hali ne plaća se ni jedna rashladna vitrina.

Za one kojima poljoprivreda nije jedino zanimanje zakup tezge je 600 dinara. Taksa na tezgu se ne plaća. Interesovanje za slobodno prodajno mesto je veliko pa ipak liste čekanja nema, jer se u pijačnoj upravi snalaze.
Petar Petrović, direktor pijačne uprave kaže da  imaju veliko razumevanje stanara koji žive u ulicama oko pijace jer se prodaja u špicu sezone obavlja i na privremenim tezgama.
Na jednoj od najlepših i najvećih pokrivenih tržnica u centralnoj Srbiji pre pet godina potpuno je rekonstriusana i hala za prodaju mlečnih prpoizvoda. Ipak to što su tezge besplatne ne utiče na cenu, pa voće i povrće košta koliko i u gradovima gde se  tezga plaća.
rts.jagodina@rts.rs
+381 35 244 221

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.