Pet nagrada za predstavu Kući niškog Akademskog pozorišta

Izvor: JužneVesti.com, 01.Nov.2022, 10:12

Pet nagrada za predstavu "Kući" niškog Akademskog pozorišta

Priče o sudbinama iz domova za nezbrinutu decu ostavile su jak utisak na žiri i publiku na 12. Međunarodnom festivalu dečijih i omladinskih predstava u Jagodini, pa je ansambl predstave "Kući" Akademskog pozorišta SKC Niš odande doneo pet nagrada.

Članovi žirija – glumica Ljiljana Dragutinović, Sanja Pribaković, direktorka OŠ ”Rada Miljković“ i glumac Dragan Petrović Pele; foto: AP SKC Nagradu za najuspešniju žensku ulogu dobila je Anđela Andrijević, za ulogu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Tanje Riđe, zatim, za najuspešniju mušku ulogu odabran je Igor Ivanovski koji tumači Ožiljka, nagrada za najuspešniju epizodnu žensku ulogu otišla je u ruke se Emilije Cvetković u ulozi Blizančeta, dok je za kostimografiju i scenografiju nagrađen David Alić.

Prateći tragičnu sudbinu odbegle dece iz domova za nezbrinutu decu, publika se suočava sa surovim svetom koji ih okružuje. Ipak, u tom turobnom svetu junaci predstave stvorili su svoju porodicu. Predstava, prema rečima reditelja, govori upravo o želji svakog čoveka za toplinom i porodicom - navode iz SKC-a.

Inače, predstava "Kući" reditelja Davida Alića je na repertoaru Akademskog pozorišta SKC Niš od oktobra 2019. godine.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Pet nagrada za predstavu „Kući“ na pozorišnom festivalu u Jagodini

Izvor: JUGpress.com, 01.Nov.2022

NIŠ..Na 12. Međunarodnom festivalu dečijih i omladinskih predstava u Jagodini, ansambl predstave „Kući“ Akademskog pozorišta SKC Niš osvojio je pet nagrada...Predstava „Kući“, reditelja Davida Alića, koja na scenu donosi priče o sudbinama iz domova za nezbrinutu decu ostavila je jak...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.