Penzioneri i mladi prioritet Jagodine

Izvor: S media, 24.Maj.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioneri i mladi prioritet Jagodine

Socijalni program u Jagodini se neće menjati. Penzioneri u Jagodini imaju besplatan autobuski prevoz, siromašni besplatne lekove, na raspolaganju su im službeni automobili grada.

U Jagodini su penzioneri i mladi proriteti grada u kome se ništa neće menajti u socijalnom programu, rekao je gradonačelnik Dragan Marković prilikom prijema grupe penzionera.

Kalanović i Palma: Javni radovi u Jagodini (VIDEO)

Jagodina: Palma časti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Rome za Đurđevdan

Beograđani bi da žive u Jagodini

"Penzioneri ne mogu da rade, bolesni su, a sve što danas imamo deo je njihovih zasluga i moraju imati prioritet u trošenju budžeta grada, a mladi nemaju posao", rekao je Marković u susretu sa oko stotinu penzionera, od 850 koliko ih je proteklih dana maja o trošku grada boravilo po tri dana u Grčkoj.

Penzioneri u Jagodini imaju besplatan autobuski prevoz, siromašni besplatne lekove, na raspolaganju su im službeni automobili grada kada ih treba odvesti u neku zdravstvenu ustanovu izvan Jagodine, dodao je on.

Marković je podsetio da su u mnogim selima Jagodine, uz Domove kulture, izgrađeni i klubovi penzionera o trošku grada.

"Mnogi nas pitaju odakle nam novac, a ja im kažem da odbornici Skupštine grada, Gradskog veća, funkcioneri... ne primaju nikakve plate iz budžeta, od raznih firmi smo dobili donaciju od 400.000 evra. U gradu se gradi sada 20 stambeno poslovnih objekata i sav prihod od komunalija ide u budžet", rekao je Marković.

Zahvlajujući takvom radu, cena vode, komunalija i boravka u dečijem vrtiću, nije se menjala poslednjih pet godina i najniža je u Srbiji, istako je Marković i dodao da sve više stanovnika dolazi Jagodinu, jer je "turistički i univerzitetski grad sa jakim i doslednim socijalnim programom".

"Sve to ne bismo mogli sami mi iz Jedinstvene Srbije koji smo na vlasti, da nemamo dobru saradnju sa svim ostalim strankama: DS, SPS, G17 plus, SRS, DŠ, Grupom građana 'Jagodina i 52 sela' koji participiraju u Gradskoj skupštini. Mi zajednički planiramo, donosimo odluke, radimo na njihovoj realizaciji, mi se ne svađamo kao u drugim opštinama i gradovima", rekao je Marković.

Ovakav rad nastavićemo i u buduće, zaključio je on.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.