Penal za debatu nije bio dovoljan Lučancima, Kaluđerović i Lutovac izveli Rad iz zone ispadanja (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 17.Apr.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penal za debatu nije bio dovoljan Lučancima, Kaluđerović i Lutovac izveli Rad iz zone ispadanja (VIDEO)

Mladost poražena na domaćem terenu - 1:3

Fenjer je predat Jagodini, ispadanje u drugu ligu preti i OFK Beogradu i Spartaku. Ni ostali učesnici plej-auta srpskog prvenstva nisu sigurni, ali u Radu mogu lakše da dišu nakon pobede u poslednjoj utakmici prvog kola plej-auta. Mladost je u Lučanima pretrpela i sedmi poraz u poslednjih devet kola, pošto joj ni diskutabilan jedanaesterac nije bio dovoljan za remi - 1:3 u režiji Aleksandra Lutovca i Andrije Kaluđerovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Prvi pogodak Rada bio je posledica sjajne akcije u kojoj su četvorica gostujućih fudbalera nadmudrili kompletnu odbranu domaćeg tima. Borko Veselinović je na kraju odložio loptu do mladog Lutovca, a ovaj rezantnim udarcem krunisao dobru kombinaciju.

Međutim, Rad se zadovoljan rezultatom prerano povukao u defanzivu i loptu predao rivalu. Kako Mladost i nije baš posebno opasan u ofanzivi dugo su Građevinari odolevali, ali su na poklekli posle neuobičajene situacije pred golom Nenada Filipovića koju je sudija Dejan Santrač okarakterisao kao jedanaesterac.

A da li je penal i bio? Vrlo teška odluka, posebno kada je treba doneti u sekundi. Nije sporno da je Zoran Ljubinković rukom igrao posle udarca Predraga Luke, ali ga je lopta pogodila prvu u nogu, a onda kada se odbila o teren i već promenila smer tako da ne ide ka mreži Nenada Filipovića defanzivac Rada nije ni mogao da je izbegne. Prirodan položaj ruke o kome često slušamo od fudbalskih sudija Dejan Santrač nije uvažio, pa je Saša Jovanović dobio priliku da sa bele tačke izjednači na 1:1.

Avaj, finiš utakmice pokazao je da je Rad, ipak, kvalitetniji tim, dok u Lučanima mogu da žale za šansom iz 71. minuta kada je Nikola Đurić izblokirao udarac Luke posle velike greške i ispuštene lopte Filipovića.

Novi gol Rada najavio je odličan udarac Marka Stojanovića iz slobodnog udarca, koji je Nemanja Krznarić krajnjim naporom skrenuo u korner, ali se ispostavilo da je time samo odložio neizbežan kraj.  Prvo Kaluđerović glavom posle kornera za 2:1, a potom i Lutovac u sudijskoj nadoknadi za svoj drugi gol na meču i konačnih, a i zasluženih, 3:1 u korist gostiju iz Beograda. Mladost još od decembra ne zna za pobedu u Superligi i sada je samo bod ispred Rada, četiri ispred poslednjeplasirane Jagodine. Borba za opstanak tek predstoji. Za sve učesnike plej-auta.

Superliga, 31. kolo:

Petak:

Čukarički - Borac Čačak 3:1 (2:1)

/Pavlović 16, 30, 61 - Vujaklija 38/

Subota:

Vojvodina - Radnički Niš 4:0

/Puškarić 4, Sekulić 16, Ašćerić 36, Trujić 43/

Voždovac - Radnik 1:2 (0:1)

/Ivković 72 - Arsić 18, Mutavdžić 60/

Crvena zvezda - Partizan 1:1 (0:0)

/Sikimić 85 - Everton 95/

Plej-aut:

Javor - Spartak 0:2 (0:1)

/Mudrinski 4, Ivanović 87/

Novi Pazar - Jagodina 3:2 (1:0)

/Bruno 35, Ubiparip 61, Vasilić 79 - Kjereme 47, Lečić 58/

Metalac - OFK Beograd 1:1 (0:0)

/Merdović 62 - Andrić 78/

Nedelja:

Mladost - Rad 1:3 (0:1)

/Jovanović 50pen - Lutovac 36, 93, Kaluđerović 79/

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.