Pedofilu određen pritvor do 30 dana

Izvor: Blic, 23.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pedofilu određen pritvor do 30 dana

Privođenje Aleksandra Mijalkovića na

saslušanje

Aleksandru Mijalkoviću (39) iz Vinorače kod Jagodine, istražni sudija Opštinskog suda odredio je jednomesečni pritvor, a protiv njega je podignut optužni predlog, kao i zahtev za sprovođenje istrage zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Mijalković je uhapšen u četvrtak jer je telefonom uznemiravao M. S. (17) i lažno se predstavljao. Kada su pozivi prešli u uznemiravanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << devojka ga je prijavila policiji koja je organizovala zamku. U trenutku njihovog susreta u Jagodini, Mijalković je uhapšen. On je pre pet meseci napao dve devojčice od 10 i 13 godina zbog čega je pred Opštinskim sudom osuđen na godinu i šest meseci zatvora, a određen mu je i pritvor do izvršenja zatvorske kazne. Međutim, Okružni sud u Jagodini preinačio je tu kaznu na godinu dana i ukinuo mu pritvor. Tada je veće Okružnog suda smatralo da ne postoje „osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni ukoliko se pusti na slobodu nastaviti sa vršenjem istog krivičnog dela". Međutim, pet meseci pošto je napao dve devojčice, Mijalković je ponovio delo i to dok je čekao na izvršenje kazne.

I Danijela Obradović, predsednica Opštinskog suda u Jagodini, juče je potvrdila za „Blic" da je napasniku pritvor do 30 dana određen zbog postojanja opasnosti da će dovršiti započeto delo, kao i opasnosti da može uticati na svedoke.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.