Patrijarh Irinej u Jagodini 16. oktobra

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej u Jagodini 16. oktobra

JAGODINA - Patrijarh srpski Irinej posetiće 16. oktobra Jagodinu povodom obeležavanja 80 godina od osvećenja Spomenika palim Jagodincima u oslobodilačkim ratovima od 1912. do 1918. godine, rečeno je u crkvenoj opštini pri hramu Svetih apostola Petra i Pavla.

Patrijarh Irinej i episkop šumadijski Jovan služiće svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi svetih apostola Petra i Pavla, a nakon toga svečana litija krenuće do spomenika koji se nalazi na gradskom skveru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Tu će biti održan parastos svim poginulim Jagodincima u oslobodilačkim ratovima od Kosovske bitke do danas.

Spomenik, autora Frana Menegela Dinčića, svečano je osveštao 7. decembra 1930. godine tadašnji patrijarh srpski Varnava kada je i poslednji put jedan srpski patrijarh posetio Jagodinu.

Iz crkvene opštinske jagodinske su pozvali sve žitelje Jagodine da dođu na to liturgijsko slavlje i da što dostojnije dočekaju patrijarha. Pripreme za doček patrijarha su već počele, a radnici komunalnog preduzeća već danima uređuju portu i prostor oko Sabornog hrama u Jagodini.

on dolazi, a ja moram deci da naredjujem da dodju u nedelju da ga dočekaju jer smo takvo naredjenje dobili od direktora koji ga je dobio direktno od ministarstva prosvete... sekularna srbija, reče neko...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.