Palma uručuje 3.000 evra prvom bračnom paru

Izvor: Blic, 22.Jan.2011, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma uručuje 3.000 evra prvom bračnom paru

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma, u ponedeljak će na prigodnoj svečanosti u Gradskoj skupštini potpisati ugovor i uručiti 3.000 evra prvom bračnom paru koji je stupio u brak posle 1. januara, a jedno je starije od 38 godina.

Reč je o realizaciji odluke Gradske skupštine od 23. decembra o jednokratnoj finansijskoj pomoći starijem bračnom paru, koja je na snagu stupila 1. januara, rečeno je danas Tanjugu u Gradskoj skupštini.

Odluka je donesena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na predlog Markovića u cilju povećanja nataliteta, a pravo na ovu pomoć imaju supružnici koji zaključe prvi brak. Pomoć se "supružnicima isplaćuje na ravne delove posle zaključenja braka".

"Jedan od supružnika mora biti stariji od 38 godina, da je rodjen i da deset godina neprekidno živi na teritoriji Jagodine, a zaključeni brak mora trajati najmanje pet godina i u tom periodu supružnici moraju imati istu adresu stanovanja", stoji u odluci.

Iz ovakve bračne zajednice u periodu od pet godina mora biti rođeno najmanje jedno dete, a supružnici pre zaključenja ovog braka ne smeju imati decu iz vanbračnih zajednica i da nisu bili u vanbračnoj zajednici, navodi se u odluci.

Kontrolu će vršiti Gradski centar za socijalni rad i šefovi mesnih kancelarija Gradske uprave.

"Ukoliko dodje do prestanka bračne zajednice pre isteka pet godina i ne bude potomstva, supružnici su dužni da vrate dobijeni novac sa kamatom, a od vraćanja su izuzeti supružnici koji iz zdravstvenih razloga ne mogu imati potomstvo ili u slučaju smrti jednoga".
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.