Palma ponovo izabran za predsednika Skupštine Jagodine

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2016, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma ponovo izabran za predsednika Skupštine Jagodine

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković zvani Palma ponovo je izabran za predsednika Skupštine grada Jagodine na konstitutivnoj sednici.

Marković je bio nosilac liste "Dragan Marković Palma-Jedinstvena Srbija-Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije", koja je na lokalnim izborima u Jagodini osvojila 54,1 odsto glasova i 21 mandat, dok je druga lista "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje" dobila 26,37 odsto glasova i 10 mandata u jagodinskoj skupštini.

Koalicija >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << JS-SPS i SNS jedini imaju odbornike u novom sazivu Skupštine grada Jagodine.

Marković je nakon izbora čestitao svojim odbornicima i odbornicima SNS na izbornim rezultatima, kao i građanima koji su ponovo dali poverenje koaliciji JS-SPS.

"Daćemo ponudu drugoplasiranoj partiji da sarađujemo, da uvažavamo njihove predloge ako su ti predlozi u interesu građana i grada Jagodine. Žao mi je što nije još neka partija prešla cenzus, ali to je volja građana", kazao je Marković.

Za zamenika predsednika Skupštine grada izabran je Petar Petrović sa liste "Dragan Marković Palma-Jedinstvena Srbija-Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije".

Za gradonačelnika Jagodine ponovo je izabran Ratko Stevanović, a za njegovog zamenika Snežana Vukašinović, oboje sa liste JS-SPS. Na konstitutivnoj sednici su izabrani članovi Gradskog veća. Za novog sekretara izabrana je Vedrana Ljubanić.

Svi funkcioneri, koji su i do sada obavljli te funkcije, su izabrani tajnim glasanjem, a odbornici SNS-a nisu glasali za predloge vladajuće stranke.

Nakon konstitutivne sednice održana je i prva sednica u novom sazivu, koju su napustili odbornici SNS-a jer, kako su rekli, ranije nisu učestvovali u vlasti tako da ne mogu da prihvate dnevni red.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.