Palma počeo da prima platu gradonačelnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2010, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma počeo da prima platu gradonačelnika

JAGODINA - Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma izjavio je danas da je posle pet godina, od kako je gradonačelnik Jagodine, počeo da prima platu iz gradskog budžeta koja iznosi 79.000 dinara.

On je na konferenciji za novinare rekao da tokom prvog mandata nije primao platu, a da je u drugom, posle osam meseci to počeo da čini.

"Odlučio sam da mi plata bude 79.000 dinara, jer hoću da podelim sudbinu sa mojim građanima", rekao je Marković i napomenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da napomenuo da pojedini gradonačelnici mesečno primaju i po 150.000 dinara.

On je precizirao da ne koristi automobil Gradske skupštine, već svog preduzeća ATP "Palma", kao da mu Skupština ne plaća ni telefon, ni dnevnice, pa će platu koristi za troškove goriva i telefona.

Marković je dodao i da je 96 odsto njegovih putovanja u inostranstvo bilo službeno, ali da ni u jednom slučaju nije naplatio dnevnicu, dok je troškove smeštaja sam snosio.

Ministarstvo i Agencija da otklone dileme

Gradonačelnik Jagodine je ocenio da bi Ministarstvo pravde i Agencija za borbu protiv korupcije trebalo zajednički da prouče zakon kada su u pitanju funkcioneri koji su i gradonačelnici i poslanici i otklone dilemu koju imaju građani.

"Tumačenje koje sam dobio od Ministarstva pravde je da lica koja su zatečena na funkcijama mogu zadržati te funkcije, a da nova izabrana lica ne mogu od 1. aprila, Agencija ima drugačije mišljenje, iako su u ministarstvu svi pravnici", rekao je Marković.

Uz podsećanje da je "1.980 ljudi u Srbiji sa dve ili više funkcija", Marković je rekao kako su štampani i elektronski mediji "puni tekstova kako sada mi sa više funkcija hoćemo da zadržimo fotelje, a to nije tačno".

"Mišljenje Jedinstvene Srbije je da u sukobu interesa nisu oni koji ni na jednoj funkciji ne primaju plate, a to je moj slučaj", rekao je Marković i ponovio da će ispoštovati odluku Agencije.

O eventualnom ulasku JS u novi politički projekat G17 plus "Uniju regiona", Marković je ponovio da je JS u koaliciji sa SPS i PUPS sa kojom izlazi i na lokalne izbore u Aranđelovcu.

On je međutim dodao da u politici važi "nikada ne reci nikada".

Marković kaže da su takve špekulacije počele u medijima, posle dolaska lidera G17 plus Mlađana Dinkića u Jagodinu, na otvaranje objekta i doček žirafe, a posle toga i funkcionera te stranke Verice Kalanović, na sednicu predsednika 40 nerazvijenih opština Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.